coronavirus

Bonaventura Clotet: «El test ràpid pot canviar la dinàmica de la Covid-19»

El doctor treballa en dos projectes que poden escurçar el temps per obtenir els resultats

per NacióDigital , 1 de setembre de 2020 a les 12:27 |
Bonaventura Clotet, en una foto d'arxiu | Martí Albesa
Un nou test, molt més ràpid, podria canviar totalment la dinàmica de la Covid-19, segons ha explicat avui el doctor Bonaventura Clotet a Rac1. Aquest nou instrument mostraria els resultats en un període molt breu, entre 15 i 30 minuts i, entre d’altres coses, facilitaria assistir a actes multitudinaris sense risc de contagi de coronavirus.

“S’han de desenvolupar tècniques més ràpides i validar-les perquè si es disposa d’aquesta tecnologia permetia que, per exemple, concerts a l’aire lliure permetessin l’assistència de persones de forma segura. La nostra voluntat és poder-los fabricar de forma massiva i creiem que pot canviar completament la dinàmica d’aquesta epidèmia”, explica Clotet.


Els resultats actuals testos de PCR solen trigar 12 hores o més. Clotet ha explicat que s’està treballant en dos projectes per tal de reduir dràsticament aquest període.

L’equip de l’IrsiCaixa, del qual Clotet és president, està validant un test coreà que funciona a través de fluorescència i que permetria obtenir els resultats en mitja hora a través d’un biosensor. 


Per altra banda, IrsiCaixa i ICFO volen unir esforços per desenvolupar un test cent per cent català inspirat en el model coreà. Aquest text seria encara més ràpid i molt més econòmic.






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació