futbol

La moció contra Bartomeu aconsegueix 20.984 firmes

S'han superat amb escreix els 16.521 suports que feien falta

per Albert Vilanova , 17 de setembre de 2020 a les 17:57 |
Josep Maria Bartomeu, durant una entrevista
La plataforma Més que una Moció ha aconseguit finalment 20.984 firmes, després de la xifra inicial de 20.731. Es tracta d'una xifra de rècord que serveix per superar sobradament les 16.521 que feien falta per tirar-la endavant.

Els impulsors de la moció ho han celebrat a les xarxes socials, on han mostrat agraïment a tots els socis i voluntaris que hi han participat. S'hi ha d'afegir la dificultat d'haver recollit les firmes sense partits al Camp Nou i en plena pandèmia del coronavirus.
Amb aquest nombre de signatures, sembla pràcticament fet que la moció tirarà endavant després de la revisió. Si acaba passant això, la moció se sotmetrà a votació i necessitarà un 66% dels vots a favor per fer fora la junta de Josep Maria Bartomeu. Si no supera aquests dos passos, l'actual president i la seva junta seguiran fins el 20 i 21 de març, data programada per a les eleccions.

El nombre de paperetes entregades per Més que una Moció representen un èxit sense precedents. La campanya amb més suport va ser la d'Agustí Benedito, també contra Bartomeu, el 2017. El candidat va assegurar haver obtingut 12.504 firmes, però en tot cas no arribava al 15% dels socis que es necessita per tirar endavant.

Les altres dues mocions que hi ha hagut al Barça sí que van passar el primer tall. En primer lloc, la de Joan Laporta i l'Elefant Blau contra Josep Lluís Núñez el 1998, amb 6.014 signatures, però els socis van tombar-la amb menys d'un 40% de suport. Més ajustada va ser la del 2008 d'Oriol Giralt contra el mateix Laporta, que va passar el tall amb 9.473 vots i va obtenir més d'un 60% de suport dels socis, a les portes del 66,6% necessari.

D'aquesta manera, Josep Maria Bartomeu podria ser el primer president de la història del Barça en abandonar el club a través d'aquest procediment. De moment, l'elevat nombre de firmes recollides en una situació excepcionalment complicada indiquen que es tracta d'una possibilitat real.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació