Tota l'actualitat, minut a minut

Segueix, en directe, el que està passant a Catalunya i al món

per NacióDigital , 26 de setembre de 2020 a les 06:00 |
 11:33 
Illa assegura que "Madrid, està en una situació de risc per als seus habitants i per la resta dels ciutadans de les comunitats autònomes"

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, emplaça al govern de Madrid a revisar les seves mesures davant l'expansió del virus."Madrid, està en una situació de risc per als seus habitants i per a la resta dels ciutadans de les comunitats autònomes", ha assegurat en la roda de premsa aquest matí.

 10:57 
Torra demana al govern espanyol prendre "les decisions necessàries" en relació amb la situació de Madrid 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha tornat a demanar el confinament de Madrid davant dels alts nivells de contagi i després que la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, ignorés les recomanacions del Ministeri de Sanitat de confinar la capital. "El 15 de març vaig demanar tancar Madrid i Catalunya. No es va fer i vam pagar un preu molt car", avisa en una piulada.

 08:37 

 08:34 
Entra en vigor la prohibició de les reunions de més de sis persones a Catalunya

A Catalunya ja estan prohibides les reunions de més de sis persones. La resolució que limita les trobades ha estat publicada aquest matí al Diari Oficial de la Generalitat i té una vigència de 15 dies. El text diu que es prohibeixen les trobades i reunions de més de sis persones, excepte que convisquin juntes, tant en l'àmbit privat com en el públic. El màxim de sis persones també s'aplica a taules o agrupacions de taules en establiments d'hostaleria i restauració, tant a l'interior com a les terrasses.

 20:25 
Vaga indefinida dels treballadors de la Sagrada Família a partir de dissabte

El personal d'atenció al visitant de la Sagrada Família farà vaga des d'aquest dissabte per denunciar les condicions laborals. La convocatòria és de la secció sindical SUT (Solidaritat i Unitat dels Treballadors) a MagmaCultura, l'empresa que gestiona la plantilla del temple i que ja ha replicat que s'estan complint "les condicions fixades pel conveni del lleure". Els treballadors denuncien d'una banda que la plantilla fa més hores de les que té per contracte -mitjançant les hores complementàries-, la qual cosa hauria afectat la seva prestació de l’ERTO. A més, demanen que es desafectin de l'expedient temporal més treballadors perquè, des de la reobertura de la basílica, asseguren que no en fan prou per atendre la demanda de visitants.

 20:20 

 19:49 

 17:49 
Espanya registra 12.272 nous positius i 114 morts més per Covid-19

El Ministeri de Sanitat ha registrat 12.272 nous positius i 114 morts més per coronavirus a Espanya en relació amb el total de casos confirmats aquest dijous, amb 31.232 defuncions totals. Segons l'últim informe publicat, ja hi ha hagut 716.481 casos confirmats per proves diagnòstiques. Madrid continua al capdavant en nombre de contagis i n'acumula 213.709 des que va començar la pandèmia, 17.797 en la darrera setmana. A Catalunya se n'acumulen 135.469, 5.117 en els últims set dies.

 17:45 
Efectius de l'Exèrcit desinfecten Mercamadrid

Un equip de desinfecció pesada de la Unitat Militar d'Emergències (UME) de l'exèrcit espanyol s'ha desplaçat a Mercamadrid per desinfectar les instal·lacions, segons ha informat el govern estatal. Els efectius de reconeixement i primer esglaó ja són a l'equipament comercial. Està previst desplaçar-hi també un segon equip amb vint-i-cinc militars, tres vehicles lleugers i tres pesats. L'UME ha de dur a terme durant les properes hores "tasques intenses i minucioses" de desinfecció en un recinte de prop de 200.000 metres quadrats.

 17:43 

 17:23 
L'ANC deixa en mans dels socis les mobilitzacions en cas d'inhabilitació de Torra

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) convocarà una consulta als seus socis perquè siguin aquests els que decideixin si són partidaris de convocar mobilitzacions en cas que el Tribunal Suprem inhabiliti el president, Quim Torra, i en aquest cas decidir quin tipus de mobilització s'ha de tirar endavant. La presidenta de l'ANC, ha valorat que la resposta institucional prevista representa "perdre una oportunitat per fer un salt endavant" a l'hora de defensar el dret a l'autodeterminació i la sobirania. 

 17:09 
L'advocada del PDeCAT assegura que JxCat intenta "apropiar-se" del seu capital polític

L'advocada del PDECat, Laia Bartomeus, ha defensat que l'ús del nom JxCat per part de la formació de Puigdemont implica una "apropiació de capital polític" per part del partit de Carles Puigdemont. Pel que fa a la legitimitat de l'executiva del partit de Bonvehí per a presentar la demanda per la propietat de la marca, la lletrada ha argumentat que la decisió es va prendre de forma "verbal" per la situació sanitària i posteriorment es va ratificar.

 16:49 
Detenen els dos sospitosos de l'atac a l'antiga seu de "Charlie Hebdo"

Dos sospitosos han estat detinguts en relació amb l'atac amb arma blanca en el qual dues persones han resultat ferides de gravetat als voltants de l'antiga seu a París del setmanari satíric 'Charlie Hebdo', famós per les seves controvertides caricatures de Mahoma i per haver estat objecte d'un atemptat terrorista el gener del 2015. El primer arrest s'ha produït a prop de la plaça de la Bastilla i es tracta d'un home que duia la roba ensangonada, tot i que el seu perfil no coincidia amb el de l'atacant, segons France Info, que cita fonts policials. Posteriorment, s'ha arrestat un segon sospitós a porp de l'estació de Richard Lenoir, la qual cosa concorda amb les informacions inicials que apuntaven que el possible autor dels fets hauria fugit amb metro.

A més, la Prefectura de Policia ha rebaixat de quatre a dos els ferits, els quals es troben en estat greu però la seva vida no corre perill. Tots dos, un home i una dona, treballen per a l'agència de notícies Premieres Lignes, que té precisament la seu al mateix edifici on abans es trobava 'Charlie Hebdo'.

 16:11 
L'advocat de JxCat acusa el PDECat de buscar la "paralització" d'un competidor electoral

En la vista del PDECat contra JxCat per la propietat de la marca Junts, un dels representants del partit de Carles Puigdemont ha afirmat que "és irreparable el dany que es farà a Junts per Catalunya si es decideixen les mesures cautelars", que deixarien en suspens l'ús de la marca. Segons ha explicat l'advocat, la demanda busca la "paralització d'un partit polític per part d'un altre que competeix en el mateix espai electoral", un fet que al seu parer perjudica el dret a la participació política dels més de 4.000 afiliats de Junts. Informa Jordi Velert.

 16:43 
El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ratifica les restriccions de Madrid per frenar l'expansió de la Covid-19

La secció octava de la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha ratificat les mesures acordades per la Conselleria de Sanitat de Madrid. Es tracta de les restriccions que han entrat en vigor aquest dilluns i que inclouen 37 àrees bàsiques de la regió. El tribunal recorda que si l'administració sanitària decidís prorrogar les actuacions, hauria de tornar a demanar la seva ratificació.

 15:31 
Comença la vista de la demanda del PDECat per les sigles Junts per Catalunya

El PDECat i JxCat són les parts enfrontades en la vista que s'està celebrant des de fa uns minuts al jutjat de primera instància número 3 de Barcelona per les sigles del partit. La formació que presideix David Bonvehí demana com a mesura cautelar que es prohibeixi l'ús de la marca Junts per Catalunya al partit de Carles Puigdemont.

 15:26 
El TSJC ratifica la prohibició de reunir-se més de 6 persones a Catalunya

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ratificat les noves mesures de Salut per contenir el coronavirus a tot el territori. Dona el vistiplau a la limitació de les reunions públiques i privades a un màxim de 6 persones excepte, entre altres, d'activitats docents, laborals, de culte, actes religiosos, serveis religiosos, al transport públic, dret de manifestació i activitats amb protocol sectorial com culturals i esportives.

 15:04 
El cantautor madrileny Ismael Serrano: "Que algú tregui unes urnes al carrer, a veure si així ens apliquen el 155"

El cantautor Ismael Serrano s'ha pronunciat a Twitter sobre la decisió d'Isabel Díaz Ayuso de mantenir oberta la ciutat de Madrid, malgrat les recomanacions de tancament per part de la Moncloa. El madrileny ha fet referència al procés català: "Que algú tregui unes urnes al carrer, a veure si així ens apliquen el 155".

 14:34 
Ayuso defensa que la seva missió no és confinar Madrid, sinó "ajudar les persones"

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha defensat les mesures anunciades pel viceconseller de Salut Pública, Antonio Zapatero. En una piulada a Twitter, Ayuso ha dit que "més que confinar Madrid la nostra missió és ajudar les persones. Les mesures que estem prenent són les adequades". "Tests massius, aforaments, quarantenes i la resta, a seguir endavant", ha afegit a la piulada on ha tornat a fer referència a la situació de l'aeroport de Barajas. Ayuso ha reclamat en reiterades ocasions que s'hi incrementin els controls i es facin proves en origen. La presidenta autonòmica no ha comparegut per anunciar les mesures aquest divendres, a diferència de la setmana passada.

 14:19 

 13:31 

 13:20 
ACTUALITZACIÓ | Almenys dues persones ferides en un atac amb ganivet a tocar de l'antiga redacció de Charlie Hebdo a París

Almenys dues persones -inicialment les autoritats havien informat de quatre- han resultat ferides, una d'elles en estat greu, en un atac amb ganivet a París, a tocar de l'antiga seu de la revista satírica Charlie Hebdo, al districte 11. La policia francesa ha detingut un sospitós. S'ha muntat un perímetre a la zona i s'han tancat els centres escolars.

 12:48 
L'acte d'entrega de despatxos als nous jutges acaba amb el clam "viva el rei"

Després de la crítica del president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, a l'absència del rei per voluntat del govern espanyol a l'acte d'entrega de despatxos a Barcelona, la cúpula judicial ha animat a finalitzar amb un "visca el rei" que ha estat corejat per l'auditori. Informa Sara González. 

 12:36 
Asens diu que seria "fantàstic" que Felip VI no tornés "mai més" a Catalunya: "Cada vegada que ve obre una ferida"

El president del Grup Parlamentari Unides Podem-En Comú Podem-Galícia En comú, Jaume Asens, ha assegurat aquest divendres que seria "fantàstic" que el rei Felip VI no tornés "mai més" a Catalunya perquè, segons ha apuntat, cada vegada que hi viatja "obre una ferida que no està tancada". Asens s'ha expressat així en una entrevista a Ràdio 4, el mateix dia que se celebrarà la tradicional entrega de despatxos als jutges a Barcelona, en què aquest any no assistirà el monarca. Segons Asens, la presència del rei a Catalunya incomoda la gent que "el fa responsable de tot el que va passar" després del referèndum d'independència del 2017. "Va fer un discurs que va marcar un abans i un després. Que no va sorgir de La Moncloa, sinó de La Zarzuela", ha recordat.

 12:32 
Lesmes lamenta l'absència del rei en nom de la cúpula judicial: "La justícia es fa en nom de qui simbolitza la unitat" de l'Estat

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, CarLos Lesmes, ha expressat "l'enorme pesar" de la cúpula judicial per l'absència del rei Felip VI a l'acte d'entrega dels despatxos als nous jutges a Barcelona. "La Justícia emana del poble i se subministra en nom del rei. L'administració de la justícia es fa en nom de qui simbolitza la unitat i la permanència de l'Estat", ha assegurat Lesmes, que ha subratllat que la presència del rei té un gran significat "simbòlic i constitucional". Informa Sara González. 

 12:32 
ÚLTIMA HORA | Ayuso ignora la Moncloa i es resisteix a confinar la ciutat de Madrid

El govern de la Comunitat de Madrid ha evitat seguir les recomanacions del Ministeri de Sanitat de confinar tota la ciutat de Madrid i la resta de zones amb una incidència de més de 500 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants. Mentre el ministre de Sanitat, Salvador Illa, compareixia per recomanar estendre les restriccions de mobilitat a tota la capital espanyola; el viceconseller de Sanitat madrileny, Antonio Zapatero, anunciava que les restriccions s'estendran només a vuit regions sanitàries més. Informa Jordi Velert.

 12:24 
El 112 rep 103 trucades a causa de les ventades

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 103 trucades per 78 incidents relacionats amb les ventades, la majoria al Baix Llobregat (25%) i al Barcelonès (20%). Tot i així, l'afectació més greu per ara és la d'una dona ferida de poca gravetat a Lleida perquè li ha caigut un arbre a sobre. Els Bombers han atès una trentena d'avisos, com ara a Tarragona, on han assegurat les planxes del sostre del pavelló del Serrallo i on també donen suport als bombers del port perquè les fortes ratxes de vent han provocat l'encesa d'unes piles de biomassa situades al moll per a la seva càrrega a un vaixell.

 12:12 
Madrid amplia les restriccions de mobilitat a vuit àrees de salut

El govern de la Comunitat de Madrid ha anunciat l'ampliació de les restriccions de mobilitat a vuit àrees sanitàries més. L'anunci s'ha produït a la mateixa hora que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha recomanat a l'executiu d'Isabel Díaz-Ayuso que estengui les limitacions a totes les zones amb una incidència de 500 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants. En total a hores d'ara hi ha 45 zones sanitàries de Madrid afectades per restriccions per contenir l'avanç de l'epidèmia. Informa Jordi Velert.

 12:21 

 12:12 

 12:09 
L'Hospital Santa Maria de Lleida, lliure de Covid

L'Hospital Universitari Santa Maria de Lleida ja no acull cap pacient amb la Covid-19, després del descens progressiu en el número d'ingressos per aquesta malaltia que ha registrat el centre en les últimes setmanes. La primera setmana d'agost, el Santa Maria ja va tancar una de les dues plantes reservades per a la Covid-19 i aquest divendres ha tancat la segona en donar l'alta a l'últim pacient que quedava ingressat.

 11:40 
El govern espanyol recomana estendre les restriccions a més zones de Madrid 

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que el grup de treball conjunt amb la Comunitat de Madrid recomana estendre les mesures restrictives actives en 37 àrees sanitàries de la regió a totes les zones amb més de 500 casos per 100.000 habitants.  A més, s'ha acordat la "recomanació explícita d'evitar tota mena de moviment innecessari", la prohibició del consum a la barra dels bars i restaurants i la reducció al 50% de l'ocupació de les terrasses. Informa Jordi Velert.

 12:08 

 11:30 
El PDECat veu inviable compartir grup amb JxCat després de les eleccions

La direcció del PDECat ha lamentat aquest divendres que JxCAT no ha creat un "clima de confiança" al Parlament i, per tant, la formació que presideix David Bonvehí veu inviable compartir grup amb Junts després de les properes eleccions. Tot i els desacords, el PDECat no es planteja trencar el grup parlamentari. El partit postconvergent abordarà previsiblement la decisió de presentar-se en solitari als comicis en el Consell Nacional del 5 d'octubre, segons informa l'ACN. 

 11:29 
Arrimadas demana a Sánchez que "doni la cara" i expliqui l'absència de Felip VI a l'acte de Barcelona

La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha emplaçat aquest divendres al govern espanyol a "donar la cara" i explicar el seu veto a la presència de Felip VI a l'acte de lliurament de despatxos als nous jutges que té lloc a Barcelona. En declaracions a Canal Sur, Arrimadas ha afirmat que Cs està "fart de les humiliacions al cap d’Estat". Ha advertit que el govern espanyol ha de decidir si segueix apostant per la "majoria Frankenstein que sempre demanen aquest tipus de coses o una via moderada pel centre". Arrimadas també ha avançat que, si al govern espanyol "se li acudeix" indultar els processats independentistes, la seva formació recorrerà la decisió davant del Tribunal Suprem. 
 

 11:28 
La Lliga Democràtica formalitza la petició d'indult per als líders independentistes

La Lliga Democràtica ha formalitzat aquest divendres la petició d'indult per als líders independentistes condemnats pel referèndum de l'1 d'octubre de 2020, com ja havia anunciat que faria el passat agost. La formació considera que Catalunya travessa "una situació crítica" per la crisi sociosanitària i política i per això cal "afavorir un clima d'enteniment i cooperació", ha explicat en un comunicat. "L'indult dels polítics presos, una mesura de gràcia reconeguda constitucionalment i per tant perfectament concorde a la legalitat vigent, lluny de ser una concessió demostraria la fortalesa d'un estat que havent aplicat la llei amb el màxim rigor és capaç de perdonar en favor d'un benefici col·lectiu", han argumentat.

 10:55 

ACTUALITZACIÓ | 789 aules confinades a Catalunya


La xifra d’aules confinades per la Covid puja a 789, 95 més que ahir. Per altra banda, ja són quatre les llars d’infants tancades totalment pel coronavirus. 

 10:52 
ÚLTIMA HORA | 

 10:51 

 10:23 

 10:22 

 10:21 

 09:37 

 09:21 
El Gimnàs Social Sant Pau ja té data de desnonament: el 21 de gener 

El Gimnàs Social Sant Pau, obert des de fa més de 80 anys i conegut per la seva acció social, ja té data de desnonament: el 21 de gener. Davant la imminent finalització del seu contracte de lloguer, l'Ajuntament de Barcelona es va comprometre a comprar la finca abans de finals del 2018 a fi de garantir la viabilitat del projecte. Però al final, el consistori  va deixar que s'esgotessin els terminis i que, com denuncien els cooperativistes "la inacció de l'equip de govern ho ha convertit en un desnonament".

 09:30 

 09:16 

 08:55 

 08:53 

 08:53 

 08:49 
Pares i Mares que no porten el fills a l'escola es constitueixen en l'associació Famílies per a la Revolta Educativa

El moviment de pares i mares que ha decidit no portar els fills a l'escola aquest curs per les condicions en què s'han reobert els centres en la situació de pandèmia s'han constituït en l'associació Famílies per a la Revolta Educativa (FRE). L'objectiu és "emprendre una campanya sostinguda en el temps que reverteixi no només els efectes de l'inici de curs en termes de transmissió comunitària de la pandèmia, sinó també per lluitar contra les agressions que ha rebut l'educació pública en els darrers anys". L'organització reclama al professorat que es planti si cal "creant un sindicat independent que convoqui una vaga indefinida, un cop constatat l'abandonament lamentable dels sindicats". Alerten que emprendran accions legals si és necessari.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació