successos

Cau un grup criminal especialitzat en tràfic de cocaïna al Vallès Oriental

Els Mossos d'Esquadra van detenir cinc persones, i el jutge ha decretat el seu ingrés a presó

per NacióDigital , 4 d'octubre de 2020 a les 11:48 |
Una de les entrades dels Mossos als domicilis dels traficants | Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup criminal especialitzat en el tràfic de cocaïna al Vallès Oriental, detenint cinc membres que en formaven part i que ja han ingressat a presó per un delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal.

El dispositiu format per agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i el Grup Especial d'Intervenció (GEI) va fer quatre entrades i registres: dos a Granollers, un a Les Franqueses del Vallès i un a La Roca del Vallès, i va detenir les cinc persones el passat 30 de setembre. En aquests escorcolls van localitzar 200 grams de cocaïna amb un valor de 10.800 euros al mercat negre, a més de balances de precisió, estris per preparar la dosi i més de 20.000 euros en efectiu.


La Unitat d'Investigació de Granollers va iniciar una investigació a l'abril després de detectar un punt de venda de cocaïna molt freqüentat a Granollers. Els compradors contactaven telefònicament amb els venedors i s'acostaven al domicili a una hora pactada, on ja els esperaven per fer l'intercanvi ràpidament.

Segons han informat els Mossos, el grup prenia moltes mesures per no ser descoberts: vigilaven l'entorn per detectar possibles seguiments per part de la policia, canviaven sovint de vehicle - fins a cinc cops en un mes - i, qui preparava la cocaïna per vendre sempre era una persona diferent de qui la venia. A més, repartien la droga en diversos domicilis per tal d'evitar que, en cas de registre, la localitzessin tota. Davant la sospita de ser investigats, canviaven els rols dins de l'organització i fins i tot els punts de venda.


Els detinguts van passar el divendres 2 d’octubre a disposició del Jutjat de guàrdia de Granollers, que va ordenar l'ingrés a presó de tot el grup.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació