Mapa interactiu

MAPA Cau el nombre d'aules confinades: 138 menys que la setmana passada

Consulta interactivament quines llars d'infants, escoles i instituts han hagut de tancar classes a causa d'algun positiu

Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 7 d'octubre, amb informació del Departament d'Educació (hi poden haver retards i, per tant, faltar-hi aules confinades).

Fins a 790 dels 5.137 centres educatius acumulen 1.165 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu, aquest dimecres. Una xifra inferior a la del dia anterior i, en especial, de la de finals de la setmana passada, quan el nombre de grups tancats era de 1.303. Des de llavors, a més, hi ha caigut en més de 2.000 el nombre d'alumnes i personal educatiu confinats, malgrat que, en el mateix període, s'han detectat 1.130 positius nous en aquests col·lectius.

Aquest elevat increment es deu, en bona mesura, als cribratges massius en escoles de zones amb molts contagis, com Barcelona o les Terres de l'Ebre. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, destacava la setmana passada que ja s'havien fet 36.000 PCR a centres educatius i que la ràtio de positius era inferior al 5% recomanat i per sota de la mitjana catalana, cosa que evidenciaria, segons afirma, que "les escoles són segures". Ara, de fet, es confinarien menys aules de les que ja s'estan desconfinant, a causa d'haver deixat enrere positius antics i les pertinents quarantenes.


​En tot cas, on se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.

Sigui com sigui, fins ara ja s'han detectat 4.287 positius als centres educatius, 3.815 dels quals, en alumnes. De fet, dels 28.039 confinats, 26.353 són alumnes, tot i que 1.433 són docents i personal PAS i PAE, i 253, personal extern. Així mateix, tan sols hi ha un centre totalment confinat, la llar d'infants la Florida de l'Hospitalet de Llobregat, malgrat que en van arribar a haver-hi quatre de totalment tancades. En tot cas, un 14,6% dels centres tenen encara com a mínim una aula tancada, per sota del 16% de finals de la setmana passada.

14,6%centres afectats
750 dels 5.137 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 178 municipis diferents.
1.165aules tancades
Més d'un miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables, però només un centre està totalment clausurat.
28.039persones confinades
De les quals, 26.353 confinats són alumnes, 1.433 són docents i personal PAS i PAE, i 253 és personal extern.
4.287positius detectats
Dels quals, 3.815 positius detectats a alumnes, 434 a docents i personal PAS i PAE, i 38 a personal extern.



Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

Participació