novetats de vins catalans
Imatge il·lustrativa
Vins del Silenci, de l’Agrícola d’Ulldemolins (DO Montsant), va presentar Lo Carnisser, el primer vi homenatge de la col·lecció El Llegat
els millors vins catalans
250 cellers han participat aportant 850 referències en l'edició d'enguany
Els vins de la setmana
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell
Carn a la brasa Barcelona
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents

També us pot interessar

Javier Pagés president de la DO Cava, amb els vocals del consell regulador, el secretari general, el director tècnic de la DO i el director general de l'INCAVI
Javier Pagés president de la DO Cava, amb els vocals del consell regulador, el secretari general, el director tècnic de la DO i el director general de l'INCAVI
Acord en el ple del consell regulador per una nova zonificació i per una segmentació qualitativa de la DO Cava | El cava tindrà 4 noms per diferenciar-se de la zona d'Espanya on està elaborat; a Catalunya, Comtats de Barcelona, a l'Aragó, Valle del Ebro, a Extremadura, Viñedos de Almendralejo, i a València, Altos de Levante.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes | 1 comentari
Us donem idees per tenir una experiència enogastronòmica a casa durant les vacances
Imatge il·lustrativa
Lourdes López | 2 comentaris
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.
La consellera Jordà i el director general de l'INCAVI, Salvador Puig, amb alguns presidents de DO aquest matí a la presentació de la campanya
La consellera Jordà i el director general de l'INCAVI, Salvador Puig, amb alguns presidents de DO aquest matí a la presentació de la campanya
denominacions d'origen
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
Sergi Cortés
Parlem amb els presidents de les denominacions d'origen Montsant, Penedès, Catalunya i Pla de Bages.
EL millor croisant de l'Estat
Imatge il·lustrativa
Lourdes López
Andreu Sayó Ferrer, de la pastisseria centenària, Brunells, a Ciutat Vella, rep el guardó en la seva reobertura, després de dos anys tancat | El concurs del Gremi de Pastisseria de Barcelona celebra la seva XIII edició amb mesures excepcionals per la Covid
Monvínic tanca les portes
Barcelona perd un bar de vins referent a EUropa
Barcelona perd un bar de vins referent a EUropa | Monvínic
La vinoteca de Sergi Ferrer-Salat tanca les seves portes | Monvínic Store, la botiga de vins en línia, segueix oberta
CavaBar de Rovellats
Imatge il·lustrativa
Foto: Carles Gala
Verema
Raïm de les vinyes de les Acàcies
Raïm de les vinyes de les Acàcies | Gemma Aleman
el millor vi de Catalunya
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021
La comarca del Priorat
Cartoixa d'Scala Dei
Cartoixa d'Scala Dei
Josep Pelegrín | 1 comentari
Article d'opinió de Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya els anys 2014 i 2015 | Mejor Sumiller de España 2016 | Format a l’Escola Joviat, de Manresa, on actualment treballa de professor d’hoteleria i coordinant el Diploma de Sommelier, ha passat per restaurants com elBulli i per botigues especialitzades com el Petit Celler.
Sara Pérez a la finca Els Escurçons.
Sara Pérez a la finca Els Escurçons. | Jordi Bes
Jordi Bes | 1 comentari
La reconeguda vitivinicultora del Priorat reivindica els vins que juguen amb l'oxidació, i apel·la a trencar amb la idea que no poden ser bons i a "deixar l'encotillament" | Recorda que els brisats, uns blancs poc comuns i de colors singulars, són intrínsecs al sud de Catalunya i promou el seu reconeixement per part de les DO
Imatge il·lustrativa
L'edició 2020 de Cavatast adapta el seu format per garantir la màxima seguretat sanitària i trasllada a quatre cellers la seva singular mostra de caves i gastronomia. Vilarnau serà una d'elles.
Food & Hospitality, Tourism and Gastronomy Forum
Ferran Adrià, Josep Roca i Nandu Jubany al Food & Hospitality, Tourism and Gastronomy Forum.
Ferran Adrià, Josep Roca i Nandu Jubany al Food & Hospitality, Tourism and Gastronomy Forum. | Fira de Barcelona
Jordi Bes
El cuiner desgrana les seves propostes per superar la pandèmia durant un fòrum a Barcelona on urgeix a buscar alternatives: "No podem estar tot el dia amb el súper drama" | Avisa els restaurants que han de tenir un pla de negoci per tirar endavant i el sommelier Josep Roca reivindica el rol de la restauració: "Som com la cultura, una fórmula que cura"
Els millors escumosos ancestrals catalans
Imatge il·lustrativa
botigues de vins
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar. | Jordi Bes
Jordi Bes
El cofundador del Vertigo Wine Bar explica com s'ho han fet per, en plena pandèmia, assumir un local de Barcelona en traspàs i transformar-ne la carta de vins | S'hi poden prendre les 350 referències que ja tenien en distribució i 40 de xerès a copes: "Excepte a Jerez, no crec que hi hagi enlloc a Espanya que tingui una oferta així"
denominacions d'origen
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
entrevista
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
El celler Família Torres recupera els actes professionals presencials amb un tast de les noves anyades amb el qual referma la voluntat que la fruita del raïm primi per sobre de la fusta | El Gran Muralles 2016 és una bona mostra de l'evolució que segueix l'elaboració dels vins més preuats de la bodega: "Cadascun és fill d'una època"
denominacions d'origen
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
L'actualitat, en breu
Imatge il·lustrativa
Lourdes López | 2 comentaris
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.
restaurants italians a Barcelona
Imatge il·lustrativa
Bronzo Sputio Bar
Lourdes López | 1 comentari
Espaguetis amb llorer Sofia Loren, ravioli de bacallà amb tinta de sípia, pappardelle amb salsitxes i trufa negra... cucina italiana de qualitat a Barcelona
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés | 1 comentari
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al Ricardo Medina del MacaBeu de Palamós
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.
Laia Castell de La Gurmeteria
Laia Castell de La Gurmeteria
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Laia Castell, de la Gurmeteria de Terrassa, ens respon unes preguntes
Francesc Molins, del restaurant El Xirricló de Balaguer
Francesc Molins, del restaurant El Xirricló de Balaguer
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Francesc Molins, propietari i director de Cal Xirricló de Balaguer ens respon unes preguntes
Aina Seriñana, d'Es Baluard
Aina Seriñana, d'Es Baluard
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Aina Seriñana, del restaurant Es Baluard de Cadaqués, ens respon unes preguntes
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.
Imatge il·lustrativa
Avui divendres, per celebrar el dia internacional de la Garnatxa, Amovino ofereix un sopar maridat amb els vins de Vinyes Domènech
Laia Castell de La Gurmeteria
Laia Castell de La Gurmeteria
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Laia Castell, de la Gurmeteria de Terrassa, ens respon unes preguntes
Francesc Molins, del restaurant El Xirricló de Balaguer
Francesc Molins, del restaurant El Xirricló de Balaguer
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Francesc Molins, propietari i director de Cal Xirricló de Balaguer ens respon unes preguntes
Raïm de les vinyes de les Acàcies
Raïm de les vinyes de les Acàcies | Gemma Aleman
Les condicions meteorològiques d'aquest final d'estiu afavoreixen el raïm "salvat", que serà de més qualitat
Eva Ferrer i Enric Forcada brinden per la Festa de la Verema del Bages
Eva Ferrer i Enric Forcada brinden per la Festa de la Verema del Bages | Pere Fontanals
Pere Fontanals
L'alcalde d'Artés, Enric Forcada, explica que "el fàcil hauria estat no fer res, però hem decidit tirar endavant"
Presentació de la 25a Festa de la Verema del Bages
Presentació de la 25a Festa de la Verema del Bages | Gedi
Imatge il·lustrativa
Vins del Silenci, de l’Agrícola d’Ulldemolins (DO Montsant), va presentar Lo Carnisser, el primer vi homenatge de la col·lecció El Llegat
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
La consellera Jordà i el director general de l'INCAVI, Salvador Puig, amb alguns presidents de DO aquest matí a la presentació de la campanya
La consellera Jordà i el director general de l'INCAVI, Salvador Puig, amb alguns presidents de DO aquest matí a la presentació de la campanya
L’anunci aposta pels nous moments de consum i per apropar el vi català amb DO al consumidor no expert
Imatge il·lustrativa
L'edició 2020 de Cavatast adapta el seu format per garantir la màxima seguretat sanitària i trasllada a quatre cellers la seva singular mostra de caves i gastronomia. Vilarnau serà una d'elles.
Imatge il·lustrativa
Vins del Silenci, de l’Agrícola d’Ulldemolins (DO Montsant), va presentar Lo Carnisser, el primer vi homenatge de la col·lecció El Llegat
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes | 1 comentari
Descobreix tot el que has de saber sobre els vins ideals per tancar un bon àpat | Formen part de la tradició gastronòmica de molts indrets, però s'ha perdut el costum de prendre'n
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Imatge il·lustrativa
Vins del Silenci, de l’Agrícola d’Ulldemolins (DO Montsant), va presentar Lo Carnisser, el primer vi homenatge de la col·lecció El Llegat
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Cartoixa d'Scala Dei
Cartoixa d'Scala Dei
Josep Pelegrín | 1 comentari
Article d'opinió de Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya els anys 2014 i 2015 | Mejor Sumiller de España 2016 | Format a l’Escola Joviat, de Manresa, on actualment treballa de professor d’hoteleria i coordinant el Diploma de Sommelier, ha passat per restaurants com elBulli i per botigues especialitzades com el Petit Celler.
La consellera Jordà i el director general de l'INCAVI, Salvador Puig, amb alguns presidents de DO aquest matí a la presentació de la campanya
La consellera Jordà i el director general de l'INCAVI, Salvador Puig, amb alguns presidents de DO aquest matí a la presentació de la campanya
L’anunci aposta pels nous moments de consum i per apropar el vi català amb DO al consumidor no expert
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
Sergi Cortés
Parlem amb els presidents de les denominacions d'origen Montsant, Penedès, Catalunya i Pla de Bages.
Sara Pérez a la finca Els Escurçons.
Sara Pérez a la finca Els Escurçons. | Jordi Bes
Jordi Bes | 1 comentari
La reconeguda vitivinicultora del Priorat reivindica els vins que juguen amb l'oxidació, i apel·la a trencar amb la idea que no poden ser bons i a "deixar l'encotillament" | Recorda que els brisats, uns blancs poc comuns i de colors singulars, són intrínsecs al sud de Catalunya i promou el seu reconeixement per part de les DO
Imatge il·lustrativa
Lourdes López
Andreu Sayó Ferrer, de la pastisseria centenària, Brunells, a Ciutat Vella, rep el guardó en la seva reobertura, després de dos anys tancat | El concurs del Gremi de Pastisseria de Barcelona celebra la seva XIII edició amb mesures excepcionals per la Covid