Criar.cat

Neix Criar.cat, la comunitat de criança per a tota la diversitat de famílies

El projecte, vinculat a NacióDigital, el lidera la periodista Alba Carreres

per NacióDigital , 11 d'octubre de 2020 a les 16:53 |
Criar.cat s'adreça a tot tipus de famílies | Albert Alemany
Ja ha nascut Criar.cat, la comunitat de criança per a tota la diversitat de famílies. El projecte, liderat per la periodista Alba Carreres i vinculat a NacióDigital, vol esdevenir un punt de trobada així com un referent en informació fiable i rigorosa en el seu àmbit.

Criar.cat és una comunitat pensada per a les mares, els pares i famílies de tot tipus. És multiplataforma: el portal web és un dels espais centrals però té presència en diverses xarxes socials –Instagram, Twitter, Facebook, Youtube i TikTok- però també serà en altres canals com l'FM i el Podcast. La comunicació bidireccional amb les famílies és clau i, per exemple, hi ha activat un número de WhatsApp per adreçar consultes que responen experts de diversos àmbits.


Criar.cat parla amb sensibilitat de tot tipus de famílies: monoparentals, reconstituïdes, d’acollida, adoptives, extenses, homoparentals, lesbomaternals... La inclusió, a través del llenguatge i de les temàtiques del mitjà, és clau no només per aconseguir que tothom se senti identificat sinó també per sensibilitzar socialment sobre la diversitat de famílies que hi ha al nostre país.
 

De fet, cal tenir en compte que a Catalunya més d'un 34% de les llars estan formades per un nucli de parelles amb fills. A més, hi ha quasi un 11% de llars amb un sol progenitor mentre que el 2% de la població té dos o més nuclis familiars. Criar.cat s'adreça a tota aquesta diversitat de llars.

Informació rigorosa i cocriança

L'àmbit de la criança concentra molta desinformació i estereotips sobre la cura dels fills, especialment per la perpetuació d'uns models de paternitat i maternitat molt concrets.

És en aquest context que Criar.cat pretén ser un punt de referència: un espai on es trobi informació rigorosa en àmbits com educació, psicologia, alimentació i pediatria... i també en qüestions pràctiques com les cadiretes de cotxe, el porteig i la lactància, entre altres. De fet, una de les prioritats del nou espai és desmuntar les fake news en criança.

Un dels apartats estrella de Criar.cat és el consultori. Pares, mares i altres familiars poden adreçar les seves preguntes a especialistes com el doctor Carlos Rodrigo, la llevadora Laia Casadevall, la nutricionista Esther Sánchez o la pediatra Anna Estapé. Ho poden fer a través de Whatsapp, correu electrònic o un formulari, entre altres vies, i les respostes seran en format text o, puntualment, en vídeo.

També respondrà les consultes Gerard de Josep, periodista, docent i filòleg que parlarà de cocriança. Precisament és un dels objectius clau de Criar.cat: contribuir a fomentar la cocriança i el treball de cures entre el públic masculí.
 

Finalment, també destaca l'aposta de Criar.cat per la formació: properament s'activaran els primeres cursos centrats en el naixement del primer fill i la relació de parella, a càrrec de la sexòloga Elena Crespi, i sobre sòl pelvià, a càrrec de Laura Pastor.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació