Mapa interactiu

MAPA On són els 967 centres educatius amb aules tancades pel coronavirus?

Consulta interactivament quines llars d'infants, escoles i instituts han hagut de tancar classes a causa d'algun positiu

Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 16 d'octubre, amb informació del Departament d'Educació (hi poden haver retards i, per tant, faltar-hi aules confinades).

Fins a 967 dels 5.131 centres educatius acumulen 1.664 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu, aquest divendres. Una xifra superior a la de fa una setmana (816) que implica que 39.139 alumnes estan a casa a causa d'algun positiu, un 2,72% del total d'1,4 milions d'alumnes del país. Fins ara, s'han detectat 7.329 positius als centres educatius, 3.020 dels quals, els darrers deu dies. El nivell de contagis, però, és inferior que a l'exterior dels centres.

On se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.


Del total de positius en centres, 6.543 s'han detectat a alumnes. En tot cas, a banda dels 39.139 alumnes confinats, també ho estan 12.803 docents i personal PAS i PAE, i 301 del personal extern. Així mateix, tan sols hi ha dos centres totalment confinats, l'Escola Bressol Montsant de Reus i la Llar d'Infants Nexe de Barcelona, però un 18,8% dels centres tenen com a mínim una aula tancada, per sobre del 16,7% de finals de la setmana passada.

18,8%centres afectats
967 dels 5.131 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 208 municipis diferents.
1.664aules tancades
Més d'un miler i mig de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables, però només dos centres estan totalment clausurats.
41.243persones confinades
De les quals, 39.139 confinats són alumnes (el 2,72% del total), 1.803 són docents i personal PAS i PAE (1,1%), i 301 és personal extern.
7.329positius detectats
Dels quals, 3.020 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 6.543 positius detectats a alumnes (0,45% del total d'alumnes), 706 a docents i personal PAS i PAE (0,43%), i 80 a personal extern.



Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).




Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmen que no tenen cap classe tancada o no s'hi ha detectat cap positiu.

Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

Participació