coronavirus

Bonaventura Clotet: «En mig any tindrem fàrmacs que evitaran que la gent es mori de Covid»

El cap del servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol confia en nous medicaments i testos ràpids, més que no pas en la vacuna

per NacióDigital , 18 d'octubre de 2020 a les 08:19 |
El programa FAQS de TV3 ha analitzat aquest dissabte les noves restriccions aplicades pel govern que afecten bars, restaurants, comerços i cultura, i l'abast actual de la pandèmia a Catalunya amb el doctor Bonaventura Clotet. El cap del servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol no creu que la pandèmia es controli ni amb una vacuna ni amb les mesures aplicades pels dirigents polítics. 


El doctor confia molt més en un tractament que bloquegi el virus, un diagnòstic immediat i fer tests serològics a tothom. No té tant clar, però, el paper de la vacuna: “Es una paraula mítica, molt maca, però no tinc clar que funcioni” a curt termini.

“En pocs mesos, pot ser mig any o una mica més, disposarem de còctels de fàrmacs que ens permetran bloquejar molt bé el virus i evitar la progressió. No hi haurà risc que la gent emmalalteixi d’una manera molt greu i pugui morir”, argumenta  Bonaventura Clotet. “A hores d’ara ja ha baixat molt la mortalitat, però encara es podrà aconseguir baixar més”, assegura. 

 

Altres notícies que et poden interessar






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació