Mapa interactiu

MAPA El nombre de grups educatius confinats cau al nivell més baix en dues setmanes

Consulta interactivament quines llars d'infants, escoles i instituts han hagut de tancar classes a causa d'algun positiu


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 6 de novembre.

Fins a 1.302 dels 5.131 centres educatius acumulen 2.588 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu, aquest divendres. Es tracta de la xifra més baixa de les últimes setmanes, després que s'hagués arribat a 3.504 grups tancats la setmana passada, així com el nombre de persones a casa a causa d'algun positiu s'ha reduït en aquest període de 85.994 a 62.513. Fins ara, ja s'han detectat 21.699 positius als centres educatius, 6.598 dels quals, els darrers deu dies.

Els centres educatius ja són, amb 254 brots actius i 1.520 afectats, el segon focus de brots detectats a Catalunya, segons l'últim informe tècnic de la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya, per davant dels geriàtrics i els centres de treball i només per darrere de l'espai domèstic i familiar, si bé és cert que també s'hi fan més proves per detectats casos. 



On se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.


Del total de positius en centres, 19.442 s'han detectat a alumnes i, del total de persones confinades, 59.467 són alumnes (un 4,13% del total d'1,4 milions d'alumnes del país), mentre que 2.895 són docents i personal PAS i PAE, i 151 és personal extern.

Així mateix, hi ha cinc centres totalment confinats, en cinc municipis diferents: a Barcelona (escola Antoni Balmanya), Terrassa (El Petit Arc de Sant Martí), Bolvir (llar d'infants L'Oreneta), Godall (escola Sant Salvador) i Ordis (llar d'infants d'Ordis). Un 25,4% dels centres, però, tenen com a mínim una aula tancada, per sota del 30,1% amb que es va acabar la setmana passada.

25,4%centres afectats
1.302 dels 5.131 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 278 municipis diferents.
2.588aules tancades
Més de 2.500 classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i cinc centres estan totalment clausurats.
62.513persones confinades
De les quals, 59.467 confinats són alumnes (el 4.13% del total), 2.895 són docents i personal PAS i PAE (1,77%), i 151 és personal extern.
21.699positius detectats
Dels quals, 6.598 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 19.442 positius detectats a alumnes (1,35% del total d'alumnes), 2.042 a docents i personal PAS i PAE (1,25%), i 215 a personal extern.



Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).




Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmen que no tenen cap classe tancada o no s'hi ha detectat cap positiu.

Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

Participació