coronavirus

Aragonès admet que la desescalada «potser va anar massa ràpid»

El vicepresident amb funcions de president defensa una flexibilització progressiva de les restriccions per evitar tornar a nivells de contagis de fa un mes

per NacióDigital , Barcelona, 8 de novembre de 2020 a les 10:11 |
Pere Aragonès, a Catalunya Ràdio, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Ràdio
El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha admès que a la desescalada de la primera onada del maig i juny "potser es va anar massa ràpid" i ha afegit que ara s'hauran d'anar flexibilitzant les restriccions de manera més progressiva. "Si no, tornarem a estar igual en un mes", ha avisat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Aragonès ha dit que la setmana que ve es decidirà si s'incrementen, es mantenen o es redueixen les restriccions però no ha volgut avançar escenaris. Segons Aragonès, la situació actual està "estabilitzada" i s'ha arribat al pic però ara cal baixar i "costa molt". "No tornarem al febrer. Queda un hivern molt llarg", ha conclòs.


El vicepresident ha afirmat que per davant queden "unes festes de Nadal diferents", amb la família més reduïda; i unes eleccions del 14-F al Parlament per a la celebració de las quals cap "normalitzar l'estat sanitari".

Pel que fa a la missa d'aquest dissabte a la Sagrada Família, per la qual el Departament de Salut ha obert una investigació; Aragonès ha assegurat que les imatges dels 600 assistents al culte el van "emprenyar tant o més" que al món de la cultura. Aquest sector observa amb indignació la diferència de tracte entre els espais religiosos i els espais culturals.


Però el vicepresident, que ha afirmat ser "més de teatre que de missa", ha argumentat el permís per celebrar actes litúrgics al 30% d'aforament perquè "no podem tancar esglésies perquè a la Constitució espanyola el dret a la religió és fonamental i el dret a la cultura no". 

Altres notícies que et poden interessar






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació