coronavirus

La vacuna de Pfizer i Biontech obté una eficàcia de més del 90% contra la Covid

Les farmacèutiques esperen demostrar la seguretat de la vacuna a finals de novembre

per NacióDigital , 9 de novembre de 2020 a les 13:17 |
Vials amb l'etiqueta Covid-19 de Pfizer | ACN
Les farmacèutiques Pfizer i Biontech han assegurat que la seva vacuna contra la Covid-19 ha demostrat tenir una eficàcia de més del 90% en els assajos clínics a gran escala. Mentre aquestes proves en humans continuen el seu curs, els resultats preliminars indiquen que la vacuna protegeix de la Covid-19 en la majoria dels casos set dies després de la segona dosi, segons han anunciat aquest dilluns les companyies.
 

Pfizer i Biontech esperen demostrar la seguretat de la vacuna durant la tercera setmana de novembre. Si constaten que no té riscos per la salut, llavors demanaran l'autorització dels reguladors per comercialitzar la vacuna de manera urgent. Els assajos de la fase 3, què és el pas previ a demanar l'homologació, han implicat a més de 43.000 persones. Les proves continuaran fins que hi hagi uns 164 casos confirmats davant la possibilitat que canviï la ràtio d'eficàcia.

La cursa mundial per aconseguir la vacuna contra la Covid-19 sembla accelerar-se. A part de la farmacèutica nord-americana, també hi ha moltes esperances dipositades en la vacuna d'Oxford i AstraZeneca. Aquesta última ja ha demostrat ser eficaç en diversos grups de població. Unes altres 214 propostes estan en desenvolupament en diferents fases, segons el Milken Institute. D'aquestes, d'acord amb el registre de l'OMS, una desena estan ja en la darrera fase de l'assaig cínic.


L'Ibex, eufòric

L'Ibex 35 ha reaccionat amb eufòria als anuncis de Pfizer i Biontech sobre l'eficàcia superior al 90% de la seva vacuna contra la Covid-19. Concretament, el selectiu espanyol ha arribat a superar els 7.500 punts, més d'un 8%, justament quan estava fregant la barrera dels 7.000 punts després de moltes setmanes.


A més, és la primera sessió des que aquest cap de setmana s'ha confirmat la victòria de Joe Biden a les eleccions dels Estats Units. Així, els valors que més creixen des d'aquest migdia són IAG, increments superiors al 38%; seguit de Meliá Hotels (+26,1%), Amadeus IT Grouo (+25,5%), Aena (+18,47%), Ferrovial (+17,24%), Banc Sabadell (+12,62%) i Merlin (+12,39%).

Als parquets europeus, el DAX alemany puja més d'un 5%, el CAC 40 de París ho fa en un 6,3%, els parquets britànics augmenten un 5% el valor de les seves accions i els italians en un 4,8%.

Altres notícies que et poden interessar






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació