coronavirus

VÍDEO Tests d'antígens a les Franqueses per detectar infectats entre els treballadors dels polígons

Se'n faran 250 fins a primera hora de la tarda

per Jaume Ventura , 12 de novembre de 2020 a les 13:55 |


Aquest dijous al migdia s'han començat a fer els primers tests d'antígens a les Franqueses del Vallès per detectar infectats de coronavirus entre els treballadors dels polígons industrials del municipi. Es tracta d'una iniciativa de Pimec que compta amb la col·laboració de Mutuacat, l'Ajuntament de les Franqueses i l'Associació de d'Empresaris i Propietaris dels polígons i l'assessorament d'Oriol Mitjà.


Les proves s'allargaran fins a primera hora de la tarda. La intenció és fer-ne 250. Els treballadors que s'han volgut fer la prova han arribat de forma esglaonada cada mitja hora. Després de fer-se-la, en pocs minuts coneixen el resultat.

L'adjunt a la direcció general de Mutuacat, Leo Martínez, ha explicat que aquest tipus de proves tenen un 96% de sensibilitat i un 99% d'especificitat: "El 3% restant que dona falsos negatius són en moments en què el virus ja va de baixada i és menys contagiós". En cas de detectar un positiu, se l'avisa perquè ho comuniqui a l'empresa, mentre que Mutuacat avisa Salut i l'afectat s'acaba fent una prova PCR: "D'aquesta manera, es talla la cadena de contaminació", ha afirmat. Amb les proves de les Franqueses esperen localitzar 3 o quatre positius assimptomàtics.


Seguretat i activitat

El president de Pimec, Antoni Cañete, ha destacat que amb iniciatives com aquesta pretenen "fer compatible la seguretat amb l'activitat", i també tranquilitzar treballadors, empresaris i les seves famílies. Cañete ha explicat que, després d'estar als dos Vallesos, la setmana que ve portaran els tests a Sant Fruitós de Bages, i la següent a Sant Feliu de Llobregat. I que treballen per poder-los començar a posar a disposició d'empreses de més de 20 treballadors.


El president de la patronal al Vallès Oriental, Daniel Boil, ha afegit que estan molt contents "de poder aportar el nostre granet de sorra", tot i que ha reconegut que s'han trobat desbordats per la gran resposta dels treballadors. Boil ha explicat que, tot i que encara no tenen data, la seva intenció és que Granollers sigui la següent parada d'aquests tests al Vallès Oriental.

Per la seva banda, l'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha destacat la col·laboració público-privada que hi ha al darrere de la iniciativa: "Uns diuen que ha de primar la salut. Uns altres, l'economia. Aquí fem les dues coses. Proves com aquestes es podrien portar a la cultura o als restaurants", ha proposat.



Altres notícies que et poden interessar






 

Participació