coronavirus

Meritxell Budó: «No sé si es podran celebrar les eleccions del 14 febrer»

La portaveu de l'executiu català assumeix que el Govern "no ha donat una bona imatge" amb el disseny de la flexibilització de les restriccions

per NacióDigital , 20 de novembre de 2020 a les 09:24 |
Meritxell Budó, amb la periodista Gemma Nierga | Cafè d'idees
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que el Govern està treballant per garantir el dret a vot de tots els catalans de cara als comicis del 14 de febrer. "Hem de trobar l'equilibri per trobar els protocols que garanteixin el vot a tothom i preservar la salut", ha advertit. En tot cas, ha deixat caure que potser la situació epidemiològica les pot torpedinar: "Si no ho aconseguim, no sé si es podran celebrar les eleccions del 14 de febrer", ha assegurat al programa Cafè d'Idees de Gemma Nierga de La 2 i Ràdio 4. 

Després d'una setmana turbulenta al Govern per les discrepàncies entre JxCat i ERC a l'hora de definit la flexibilització de les restriccions, Budó ha assegurat que el debat en l'executiu ha estat "sa i intens" per arribar a un acord. Ha reconegut, però, que el Govern "no ha donat una bona imatge" i s'ha compromès a treballar perquè sigui "un únic govern". Això sí, la portaveu ha defugit valorar les declaracions del conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, que aquest dijous va tornar a culpabilitzar el Departament de Salut de la crisi. 


De cara a les eleccions, Budó ha preferit no mullar-se per cap dels dos candidats que opten a les primàries de Junts, Laura Borràs i Damià Calvet. No ha descartat, però, que l'expresident Carles Puigdemont pugui assumir el rol de cap de llista encara que no opti a ser president efectiu. "Ja veurem de quina manera participarà", ha assegurat. 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació