EUA

Twitter desafia Trump: els comptes oficials de la Presidència nord-americana seran per Biden

La companyia "està preparant activament el seu suport a la transició dels comptes institucionals de la Casa Blanca per al 20 de gener del 2021"

per NacióDigital , 21 de novembre de 2020 a les 18:16 |
El president electe dels EUA, Joe Biden; i la vicepresidenta electa, Kamala Harris. | Reuters / Kevin Lamarque
Twitter ho té clar. La xarxa social de l'ocellet blau ha informat que atorgarà els comptes oficials vinculats a la Presidència nord-americana al president electe Joe Biden i el seu equip de govern. La companyia "està preparant activament el seu suport a la transició dels comptes institucionals de la Casa Blanca per al 20 de gener (data de la presa de possessió)", ha assegurat un portaveu en declaracions al diari "The Hill".

Així doncs, traspassarà els comptes @POTUS, @whitehouse, @VP, @Flotus i diverses més en coordinació amb Arxius Nacionals i l'Administració de Registres. A més, tenen previst reunir-se amb representants de l'equip de Biden per abordar l'ús d'aquests comptes. 


Per exemple, el compte @POTUS (President Of The United States) té més de 32 milions de seguidors. En aquest sentit, tots els missatges de l'Administració Trump seran arxivats i el compte quedarà net, sense cap missatge. 

Tot i això, cal apuntar que, a diferència del que va fer en el seu moment Barack Obama, Trump ha fet servir més sovint el seu compte personal, @realDonaldTrump, que l'oficial. Precisament en aquest compte personal és en el qual ha abocat una gran quantitat d'acusacions de frau relatives a les eleccions presidencials del passat 3 de novembre que Twitter ha estat etiquetat com a disputa o directament com a desinformació.


En el moment que deixi de ser president, Trump perdrà els privilegis que dona Twitter als líders mundials i podria patir conseqüències per aquest tipus de missatges.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació