coronavirus

Espanya exigeix des d'aquest dilluns una PCR negativa als viatgers internacionals

La mesura aplica almenys a 65 països i en cas de no presentar la prova s'haurà de pagar una multa de fins a 6.000 euros

per NacióDigital , 23 de novembre de 2020 a les 09:44 |
Entre els països afectats s'hi inclouen els Estats Units i Alemanya | Europa Press
Espanya exigirà des d'aquest dilluns als viatgers internacionals procedents de fins a un total de 65 països de risc que tinguin una prova PCR negativa en les 72 hores prèvies a la seva arribada al país. Estats Units, França o Alemanya són alguns dels països que figuren a la llista i s'aplicarà tant a les persones que arribin per vaixell com avió. 

Aquesta mesura se suma als controls sanitaris que ja es duen a terme actualment a tots els passatgers internacionals en els punts d'entrada, entre el que es troba el control de temperatura i el control visual.


D'aquesta manera, la novetat és que dins del formulari de control sanitari que tot passatger ha d'emplenar abans de la seva entrada al país hi haurà una pregunta sobre si disposa d'una PCR negativa realitzada 72 hores prèvies a l'arribada a Espanya. El document ha de ser l'original, redactat en espanyol o anglès i podrà ser presentat en format paper o electrònic.

El llistat de països o zones de risc als quals se'ls demanarà la PCR a la seva arribada a Espanya va ser publicat el passat 11 de novembre al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i es revisarà cada quinze dies. En cas de no tenir la PCR obligatòria, els viatges s'enfrontaran a una multa que pot arribar fins als 6.000 euros, segons va assegurar fa uns dies la ministra d'Afers Estrangers, UE i Cooperació, Arancha González Laya.


La ministra ha explicat que es "recomana" a les aerolínies que verifiquin si els viatgers tenen feta la PCR abans de pujar a l'avió, però no se'ls obliga. Quan arribin a Espanya hauran de mostrar la seva documentació i, si no tenen justificant de la PCR, s'hauran de sotmetre a una, a més de pagar la multa.

De moment, la llista de països europeus, dels quals als seus viatgers se'ls demanarà la PCR, la componen Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Txèquia, Xipre, Croàcia, Croàcia i Dinamarca (excepte les Illes Fèroe i Greenland).


A més, queden inclosos Eslovènia, Eslovàquia, Estònia, França, Grècia (excepte les regions de Kitri, Ionia Nisia, Dytiki Ellada i Sterea Ellada), Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal (excepte la regió autònoma de les Illa Açores), Romania, Suècia i Liechtenstein.

Pel que fa a la llista de tercers països, Sanitat ha inclòs a aquells territoris que compten amb una incidència acumulada superior a 150 per 100.000 habitants en els últims 14 dies. Dins de la mateixa hi ha Albània, Andorra, Argentina, Armènia, Aruba, Bahrain, Belize, Bòsnia i Hercegovina, Cap Verd, Colòmbia, Costa Rica, Unió dels Emirats Àrabs Units, Estats Units, Rússia, Geòrgia, Gibraltar, Guam, Jordània, Kuwait, el Líban i Líbia.

El llistat el completen Macedònia del Nord, el Marroc, Moldàvia, Mònaco, Montenegro, Palestina, Panamà, Polinèsia Francesa, Puerto Rico, Regne Unit, San Marino, San Martín, Sèrbia, Suïssa, Tunísia i Ucraïna.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació