País Valencià

«La mort de Guillem» triomfa als Premis de l'Audiovisual Valencià

El film documental sobre l'assassinat feixista al País Valencià, ara fa 27 anys, rep els premis al millor llargmetratge, millor guió i millor actriu protagonista

per Redacció , 23 de novembre de 2020 a les 09:40 |
Una imatge del film | Carlos Laullón
La pel·lícula La mort de Guillem, de Lastor Media, Som Batabat, Suicafilms, Televisió de Catalunya i À Punt Mèdia, ha triomfat a la tercera edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià, organitzats per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual. El film ha obtingut el premi a millor llargmetratge i dos guardons més: un per a Glòria March, com a millor actriu protagonista; i l’altre per a Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès pel millor guió.
 
La mort de Guillem és un film documental que es va estrenar al Festival de Cine de Màlaga. Dirigida pel barceloní Carlos Marqués-Marcet, la pel·lícula reprodueix l'assassinat d'Agulló a mans de Pedro Cuevas, l'autor confés de l'homicidi, fa 27 anys i el judici posterior celebrat el 1995, així com les conseqüències socials i familiars que va comportar. La mort de Guillem forma part del projecte La lluita continua, que també inclou el llibre Guillem de Núria Cadenes.


La campanya, per tant, vol tenir un impacte social i polític. Els seus objectius van des de promoure la memòria de Guillem Agulló i denunciar la impunitat de l'extrema dreta durant els darrers 40 anys al país, a reivindicar la històrica lluita antifeixista en terres catalanes i alertar sobre l'auge de nous discursos xenòfobs i racistes que darrerament han aparegut al debat polític i social de la societat.


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació