coronavirus

Salut espera vacunar 175.000 catalans a finals de gener

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, preveu que s'arribi al 70% de la població durant el 2021

per NacióDigital , 23 de novembre de 2020 a les 10:37 |
Les primeres vacunes es posaran a finals de gener | ACN
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha afirmat que a finals de gener es podria començar a vacunar contra la Covid-19 a Catalunya i arribar a un 70% de la població durant el 2021.


Argimon ha explicat en una entrevista a RAC1 que aquesta previsió és en base a la informació que els remet el Ministeri de Sanitat i sempre "en condicional" segon avancin els assajos.

Aquest diumenge, el president espanyol, Pedro Sánchez, va avançar els detalls del pla de vacunació a l'Estat i va assegurar que garantirà la immunització "d'un alt percentatge de la població" en els primers sis mesos del 2021. Sánchez va assegurar l'estat espanyol serà, juntament amb Alemanya, el primer que tindrà un projecte complert de vacunació, que prioritzarà els grups de risc i els sanitaris. 


D'acord amb aquest pla, si es van complint etapes, podrien arribar unes 350.000 dosis de la vacuna de Pfizer per començar-se a administrar en 175.000 persones a finals de gener i als 28 dies una segona dosis als mateixos ciutadans. Aquests començarien a desenvolupar immunitat a mitjans de març.

Ha afegit que s'hauria d'arribar a un 70% de vacunació i ha calculat que això seria "durant el 2021" però no abans de l'estiu.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació