Coronavirus

Salut descarta avançar la desescalada abans del pont

Argimon contradiu Budó que havia obert la porta a retallar els 15 dies per poder passar de fase: "Hem de ser seriosos"

per NacióDigital , 26 de novembre de 2020 a les 09:46 |
Un policia fent controls per al confinament perimetral | ACN
Si fa uns dies la portaveu del Govern, Meritxell Budó, obria la porta a avançar de fase en la desescalada abans del pont, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, s'ha oposat avui a aquesta opció. En una entrevista a TV3, ha defensat no avançar el pas al segon tram abans del pont i mantenir-lo en el dia 7 de desembre, que és quan finalitza el primer. "Hem de ser seriosos", ha dit. "Els primers 15 dies s'han de complir", ha insistit. 

Argimon ha volgut deixar clar que s'haguessin pogut donar més ajuts als sectors econòmics afectats per la pandèmia no s'hauria iniciat encara la reobertura perquè tot i que el ritme de contagis s'ha desaccelerat, la pressió als hospitals és encara molt alta. 


Pel que fa al pla de Nadal de la Moncloa, Argimon ha avançat que hi haurà reunions aquest cap de setmana per perfilar les mesures que s'aplicaran a Catalunya. Sobre la taula es manté la proposta de reunions de fins a 10 persones, tot i la proposta de l'Estat de limitar-les a sis, i la possibilitat de flexibilitzar el toc de queda les nits de Nadal i Cap d'Any. També ha apostat per fer tests a la sortida i retorn dels usuaris de residències perquè puguin viure aquests dies en família. 

Argimon ha apuntat que l'objectiu és mantenir la velocitat de propagació dues setmanes més a l'entorn del 0,80 i això permetria baixar a uns 600 casos diaris, una situació que no s'ha produït des de la sortida de la primera onada. "Això permetria un Nadal molt millor", ha manifestat, al mateix temps que ha apuntat que s'ha de mirar "més enllà". I és que el doctor ha explicat que molts professionals li trameten que hi ha por que els Reis "no portin la tercera onada".


En aquest sentit, ha augurat que l'RT pujarà ja que el Nadal és i serà una època de molta interacció però ha fixat que no pot pujar per sobre de 0,9 ja que sinó es tornarà a una situació "de risc".

Pel que fa al canvi de trams, ha demanat ser seriosos i complir estrictament els primers 15 dies de mesures tal i com estan acordades. "Si hem dit 15 dies són 15 dies, els primers s'han de complir, d'aquí en endavant...", ha manifestat.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació