salut

L'assaig d'una vacuna contra el VIH busca voluntaris

La Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses recluta homes d'entre 18 i 60 anys que no tinguin la sida

per NacióDigital , 1 de desembre de 2020 a les 08:30 |
L'1 de desembre és el Dia Internacional contra la sida | Europa Press
La Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses (FLS) està buscant voluntaris per un assaig clínic de la vacuna contra el VIH, en col·laboració amb Barcelona Checkpoint. Es tracta d'un estudi internacional que ja està en fase 3, i per tant vol comprovar l'eficàcia d'una vacuna tipus preventiu segons ha informat la FLS, en un comunicat aquest dilluns.

A Catalunya, l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona és un dels que participa. El seu personal serà l'encarregat d'administrar la vacuna als voluntaris, i el seguiment mèdic el farà BCN Checkpoint.


El perfil que es busca és d'homes d'entre 18 i 60 anys que mantinguin relacions sexuals sigui amb altres homes, o bé amb persones trans. A més, no han de tenir el VIH ni estar prenent profilaxis preexposició (PrEP) o plantejar-se fer-ho pròximament. La seva disponibilitat per poder participar en l'estudi haurà de ser de 30 mesos.

Els interessats poden apuntar-se al formulari de la web, i seran contactats pel personal de la fundació.


Aquest dimarts és 1 de desembre, el Dia Internacional contra la sida. El VIH el 2019 va causar la mort de 690.000 persones, i per a conscienciar a la població sobre la malaltia la FLS ha engegat una campanya sota el lema #laltrapandemia.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació