L'independentista a qui la Generalitat demana quatre anys de presó anirà a judici el 18 de desembre

Marcel Vivet va ser detingut per la seva participació en una manifestació contra el sindicat policial Jusapol

per Andreu Merino , 2 de desembre de 2020 a les 16:44 |
Vivet va ser detingut arran de la seva participació a la manifestació contra Jusapol | Martí Urgell
EL jove independentista de Badalona Marcel Vivet serà jutjat el 18 de desembre per la causa oberta contra ell per delictes de desordres públics, atemptat contra l'autoritat i lesions lleus. La Fiscalia demana una condemna de sis anys i mig de presó i la Generalitat de quatre anys, nou mesos i un dia, tal com va avançar NacióDigital.

El grup de suport ha comunicat aquest dimecres la data del judici i continua exigint l'absolució del jove, que va ser detingut arran de la seva participació en una manifestació contra el sindicat policial Jusapol a Barcelona el 29 de setembre del 2018. El sindicat havia convocat una manifestació per homenatjar els agents de la policia nacional espanyola que havien participat en l'operatiu de l'1-O.


La mobilització va ser convocada per Arran i va acabar amb un format de festa "holi" en què els manifestants van llançar pintura als agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra. Fiscalia i Generalitat comparteixen el mateix relat segons el qual el jove formava part del grup de persones que es va concentrar a la Via Laietana davant del cordó policial dels Mossos d'Esquadra amb actitud "reivindicativa i bel·ligerant".

Tant la Fiscalia com la Generalitat acusen el jove de colpejar amb un pal de fusta un agent dels Mossos, causant-li una contusió a l'avantbraç i al canell dret. Els escrits d'acusació detallen que l'agent va requerir una sola assistència mèdica i va estar vint-i-quatre dies de baixa mèdica.


Vivet és militant de La Forja i Guanyem Badalona i sempre ha negat les acusacions. Tant ell, com el seu grup de suport i la seva defensa -coordinada per Alerta Solidària- han qualificat la causa contra el jove de "judici polític" i han reclamat a la Generalitat que es retiri de l'acusació.
 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació