coronavirus

Europa redueix a tres dies un procés de mesos per tenir ja la vacuna

Amb els procediments accelerats, s'espera que estigui disponible a principis de gener

per NacióDigital , 4 de desembre de 2020 a les 19:17 |
L'OMS espera més informació sobre les vacunes | KIATTISAKCH/ISTOCK
La Comissió Europea accelerarà els terminis per poder autoritzar en només tres dies la comercialització d'una vacuna contra la Covid-19 des del moment en què hagi rebut el vistiplau científic de l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les sigles en anglès), perquè puguin començar a distribuir-se a la Unió Europea a principis de gener.

Segons han explicat fonts comunitàries, l'executiu comunitari triga uns 67 dies en autoritzar una vacuna o medicament en condicions normals, però la urgència provocada per la pandèmia ha obligat a Brussel·les a fer servir tota la "flexibilitat" prevista a la normativa comunitària per als casos d'urgència.


Així, aquest procés es reduirà a "uns tres dies" gràcies a dos elements: en primer lloc, s'ha de limitar a un dia el període de consultes amb els estats membres (que normalment es prolonga durant 22); i en segon lloc, es procedirà a la traducció de l'autorització a tots els idiomes oficials de la UE després que hagi estat aprovada i no abans.

Amb aquests terminis, seria possible que l'autorització per a la comercialització condicional de la primera vacuna arribés a principis de gener, ja que l'EMA ja ha anunciat que preveu emetre la seva recomanació sobre la vacuna de Pfizer i BioNTech com a molt tard el 29 de desembre.


També Moderna ha sol·licitat formalment a l'Agència Europea del Medicament aquest permís preliminar de distribució, però en aquest cas el dictamen de l'organisme comunitari s'espera per al 12 de gener, per la qual cosa l'autorització arribaria a mig mes.

Altres notícies que et poden interessar






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació