societat

Actors d'«El Senyor dels Anells» es tornen a unir per rescatar la casa de Tolkien

Ian McKellen, Martin Freeman i altres membres del rodatge engeguen una campanya per aconseguir diners i convertir la casa de Tolkien en museu

per NacióDigital , 7 de desembre de 2020 a les 10:33 |
Fragment del cartell de la pel·lícula | ND
Actors de la pel·lícula d'"El senyor dels Anells" s'han tornat a unir, però l'objectiu aquest cop és salvar la casa on J.R.R Tolkien va escriure una de les sagues més famoses de la literatura. I qui ha liderat la iniciativa no podia ser altre que l'actor Ian McKellen, que va interpretar a Gandalf a la pel·lícula.

Tolkien va escriure "El hòbbit" i "El Senyor dels Anells" a la casa número 20 de Northmoor Road, a Oxford. Hi va viure entre el 1930 i el 1947, mentre treballava de professor. L'autora Julia Golding, va donar l'alarma quan es va adonar que la casa sortia a la venda. Va ser llavors quan va engegar el projecte Norhmoor per aconseguir diners per comprar-la, i immediatament, McKellen (Gandalf) s'hi va sumar. És ell qui s'ha encarregat de reclutar la resta de personatges de la pel·lícula.

  Martin Freeman, el jove Bilbo de l'adaptació d'"El hòbbit" i John Rhys-Davies, el nan Gimli, s'han sumat a la missió: reunir 4,4 milions d'euros per comprar la casa. Han aconseguit que el propietari actual de l'edifici, que l'havia comprat per dos milions de lliures, uns 4,4 milions d'euros.

Però la missió encara és més ambiciosa: els impulsors demanen més diners per convertir la casa en un centre d'interpretació de Tolkien, recreant com era quan hi va viure i recollint la seva extensa obra. Si arriben als 5 milions d'euros volen construir una casa hòbbit al jardí i recrear el cau del drac Smaug. 


Qui també ja s'han unit són Annie Lennox, que va guanyar l'Òscar per la cançó "Into the West" de la pel·lícula "El retorn del rei", i l'il·lustrador de la Terra Mitjana John Howe. 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació