coronavirus

Sánchez obre la porta a endurir el pla de Nadal pel repunt de la pandèmia

El president del govern espanyol assegura que depèn de la ciutadania evitar una "tercera onada del coronavirus abans de Nadal"

per NacióDigital , Barcelona, 16 de desembre de 2020 a les 09:57 |
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha apuntat aquest dimecres a la possibilitat d'endurir el pla de Nadal si l'evolució de la pandèmia ho recomana. "Si cal endurir el pla de Nadal, no dubtin que proposarem als governs autonòmics que es faci", ha sentenciat en una compareixença al Congrés. Just aquesta tarda es reuneix el consell interterritorial de Salut, amb la mirada posada en la possible modificació de les mesures de Nadal.

Segons el president espanyol, ens trobem davant un "augment preocupant del nombre de contagis", i "només depèn de nosaltres que no s'obri la porta de la tercera onada del coronavirus abans de Nadal". Segons ha apuntat, l'estat d'alarma "s'aixecarà quan calgui, si pot ser abans, però no es prorrogarà en va".


El president del govern espanyol ha afirmat que les dades demostren que "l'estat d'alarma funciona" perquè "està salvant vides i empreses" i ha donat a les administracions marge per abordar amb seguretat la pandèmia, fet que demostra que la Constitució "és un marc virtuós de drets".


Segons Sánchez, l'aprovació de les vacunes per part de l'Agència Europea del Medicament obre una "etapa esperançadora" que ja apunta a un "desenllaç favorable" de la pandèmia després de mesos "d'esforç". "Ningú en aquesta cambra pot dir que Espanya i Europa no es mereixen aquest horitzó d'esperança".

En aquest sentit ha recordat que el seu govern treballa "a ple rendiment" perquè les vacunes estiguin a disposició dels ciutadans "tan aviat com sigui possible" i ha celebrat que Roig Jofre fabriqui les vacunes de Janssen a la seva base de Madrid. 


Sánchez ha recordat que 2,5 milions de ciutadans espanyols rebran la vacuna a la primera fase, i "esperem que per al mes de maig o juny tinguem entre 15 i 20 milions de ciutadans vacunats". "Estem preparats", ha sentenciat. "Espanya està llesta per afrontar aquesta etapa de vacunació que serà segura i equitativa"

Altres notícies que et poden interessar






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació