monarquia

​Joan Carles I, ingressat a Abu Dhabi amb Covid-19

El rei emèrit anuncia que no tornarà a Espanya per Nadal i la Casa Reial assegura que a hores d'ara no està a cap centre hospitalari

per NacióDigital , 17 de desembre de 2020 a les 09:09 |
Joan Carles I, en una imatge d'arxiu. | Europa Press
Joan Carles I va ingressar la setmana passada en una clínica d’Abu Dhabi, als Emirats Àrabs, després de contagiar-se de Covid, segons ha publicat l’Ara. A hores d’ara, es desconeix el seu estat actual i com s’ha contagiat. El rotatiu ha consultat la Casa del Rei i el govern espanyol, els quals han dit inicialment que no tenien cap informació. Més tard, la Zarzuela ha emès un curt comunicat on "desmenteix que el rei estigui ingressat" en aquests moments.

Aquest mateix dijous, la cadena Cope ha avançat que el rei emèrit havia decidit no retornar per Nadal a Espanya “a causa de la pandèmia”. El rei emèrit afirmava que era una persona d’alt risc, segons l’emissora.



Des que Joan Carles I va marxar d'Espanya ha residit a l’hotel Emirates Palace, un establiment de luxe a 10 quilòmetres de l'hospital, de molt prestigi.


El rei emèrit, amb 82 anys, té un llarg historial clínic. En total, s’ha sotmès a 17 operacions, moltes de les quals vinculades a la seva activitat física. També ha estat operat del pulmó i de cor, en una intervenció quirúrgica, aquesta última, l'agost de 2019.

Joan Carles I va abandonar l’Estat a principis del mes d’agost, pressionat pels continus degoteigs d’escàndols de la corona, amb presumptes casos de corrupció i blanqueig de diners pel mig. Des de llavors es troba als Emirats Àrabs Units, on es manté apartat del primer pla mediàtic.


La notícia arriba quan fa pocs dies que Joan Carles I ha presentat una declaració davant l’Agència Tributària per regularitzar la seva situació fiscal. Hisenda està analitzant en aquests moments l’escrit i en els pròxims dies hauria de respondre si accepta la regularització o sol·licita aclariments, i quina és la quantitat que haurà de pagar l’exmonarca.



Altres notícies que et poden interessar






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació