ELECCIONS CATALANES 14-F

L'Assemblea de Representants del Consell per la República arrenca al Palau

L'acte, del qual s'ha desmarcat ERC, debatrà un full de ruta del procés i triarà Puigdemont com a president de l'òrgan

per NacióDigital , Barcelona, 19 de desembre de 2020 a les 10:45 |
Elisenda Paluzie i Antoni Castellà han estat alguns dels assistents. | Helena Margarit
L'Assemblea Fundacional de Representants del Consell per la República celebra aquest dissabte al matí un acte fundacional al Palau de la Generalitat, amb representants de Junts, el PDECat, Demòcrates i l'ANC, mentre que la CUP hi ha enviat Carles Riera com a observador. ERC s'ha desmarcat de la reunió per considerar-la partidista

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, president del Consell, ha presentat el full de ruta, anomenat Preparem-nos, com una "pauta efectiva per a la unificació estratègica" dels partits independentistes per "véncer el poderós estat espanyol a través del desbordament democràtic" assajat a parer seu l'1-O. "La independència la vam proclamar però no la vam fer efectiva", ha afirmat.


El "desbordament" de què el líder de Junts implica una majoria rotunda dels partits independentistes en les eleccions del 14-F i mobilitzacions ciutadanes "massives" en el "moment oportú". Puigdemont ha intervingut en l'acte des de Brussel·les, acompanyat per consellers exiliats com Toni Comín o Clara Ponsatí, que segons va explicar en una entrevista a NacióDigital considera que el Consell per la República "hauria d'haver agafat més volada".


Junts ha estat el partit que ha enviat més dirigents destacats. A l'acte participen la vicepresidenta i portaveu de la formació, Elsa Artadi; el president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet; el vicepresident del Parlament, Josep Costa; i la diputada Aurora Madaula, entre d'altres. Pel PDECat i Demòcrates han assistit els seus diputats del Parlament. La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, també hi ha participat.

Paluzie, Castellà i Madaula formen part del consell de govern de l'òrgan, creat en l'acord de govern entre JxCat i ERC per internacionalitzar el procés independentista. En aquest consell de govern també hi ha Guillem Fuster, Carme García, Neus Torbisco i Lluís Llach.

 
L'Assemblea Fundacional ha escollit una mesa presidida per Assumpció Laïlla, diputada de Demòcrates escollida en la candidatura d'ERC, amb Toni Morral (Junts) com a vicepresident primer i Eduardo Reyes, diputat electe per ERC que ara forma part de Demòcrates. També s'ha ratificat Puigdemont com a president del Consell per la República.

 

Per part de Junts han participat pesos pesants com la portaveu i vicepresidenta del partit, Elsa Artadi, el president del grup parlamentari, Albert Batet, o el vicepresident del Parlament, Josep Costa. Foto: Helena Margarit

 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació