Fil directe

Alerta britànica

«A pocs dies de l'inici de l'arribada de la vacuna, una mutació del virus al sud d'Anglaterra ens torna a una realitat crua i despietada»

per Germà Capdevila , 20 de desembre de 2020 a les 20:00 |
A pocs dies de Nadal, quan les imatges de líders mundials, famosos i ancians somrients aplicant-se la vacuna ens omplien d'esperances i vèiem la llum al final del túnel, una bufetada amb la mà oberta ens arriba des de la Gran Bretanya. Una mutació del virus de la Covid al sud d'Anglaterra que s'escampa com la pòlvora i encén totes les alarmes.

Poc ha durat l'alegria a can Boris Johnson, que va treure pit de ser el primer a autoritzar i aplicar el vaccí contra la COVID-19. El dia 27 arribarà al nostre país i es començarà a aplicar, però les notícies d'Anglaterra ens recorden que estem davant d'una pandèmia molt més punyent i difícil de combatre que no ens pensàvem.


Sembla que la nova variació del virus podria ser un 70% més contagiosa i que s'escamparia molt més ràpid. El govern britànic s'ha vist obligat a endurir al màxim les restriccions a l'àrea de Londres i molts governs europeus han cancel·lat totes les connexions aèries amb les illes britàniques. L'estat espanyol encara espera que Brussel·les faci la feina bruta i perd un temps preciós.

Sembla cada cop més clar que aquestes festes no s'assemblaran gens a les que acostumem a viure cada any. Cal un esforç de responsabilitat individual i evitar les concentracions familiars, les reunions llargues, les celebracions compartides amb amics i coneguts.


El govern català, mancat dels recursos necessaris per tancar-ho tot i rescabalar els sectors afectats, no té més remei que fer equilibris impossibles entre salut i economia. Jugada mestra del govern de Sánchez i Iglesias, que després de la primera onada va descentralitzar la gestió de la pandèmia però no els recursos imprescindibles per fer-ne front al cost.

Ens apropem al final d'un dels anys més durs en tots els sentits, però l'alerta que arriba des d'Anglaterra ens recorda que el 2021 serà igual o més dur que el 2020. Ens espera una lluita llarga i amb moments alts i moments baixos. Fem-nos a la idea.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Germà Capdevila
Director del Consell Editorial de NacióDigital i editor de la Revista Esguard. A Twitter: @gcapdevila
20/12/2020

Alerta britànica

13/12/2020

Alemanya fa saltar les alarmes

06/12/2020

I tanmateix, negociar

28/11/2020

Condemnats a entendre's

22/11/2020

On és Pedro Sánchez?

15/11/2020

Qui és l'adversari?

08/11/2020

Indefensos

01/11/2020

La por i l'escarment

25/10/2020

Evitar un nou confinament total

18/10/2020

La qüestió catalana, encara

Participació