coronavirus

La nova variant del coronavirus està «fora de control»

Espanya decideix no cancel·lar vols amb el Regne Unit i reclama una resposta conjunta de tota la Unió Europea, mentre Itàlia ja ha detectat un primer pacient amb la nova soca

per NacióDigital , 20 de desembre de 2020 a les 14:50 |
Un bus de Londres passa pel costat d'un cartell d'alerta per la Covid. | Reuters
El Regne Unit ha comunicat que la nova soca del coronavirus detectada al país està "fora de control". Ho ha dit aquest diumenge el ministre de Salut britànic, Matt Hancock, que també ha assegurat que la nova variant és "més difícil de controlar". El primer ministre, Boris Johnson, va dir ahir que aquesta variació del virus fa que es propagui més ràpid.

Per ara, no s'ha pogut comprovar que sigui més letal. No obstant, s'han encès totes les alarmes al país, així com a la resta d'Europa, on ja s'ha detectat algun cas. Les autoritats italianes han comunicat que un home que va arribar al país fa pocs dies ha donat positiu en Covid amb les especificacions de la nova soca. "L'única forma de controlar el virus és restringint el contacte social", ha remarcat Hancock aquest diumenge, poques hores abans de la sagnia de països que han decidit aïllar-se d'Anglaterra. 


Alemanya, França, Itàlia o Bèlgica, entre altres, ja han suspès els vols amb el Regne Unit a partir d'aquest diumenge. D'altres estats estudien prendre les mateixes mesures. Per ara, Espanya ha demanat a Brussel·les una resposta coordinada per gestionar aquesta nova situació i evitar la unilateralitat.

Mentrestant, Espanya no cancel·la vols amb el Regne Unit, però reforça el control de proves PCR als passatgers provinents d'Anglaterra. Des del Govern, la consellera Alba Vergés ha demanat a la Moncloa "actuar ja", aquest mateix diumenge, i prohibir els vols provinents del Regne Unit. Per poder viatjar a l'Estat és obligatori haver-se realitzat el test 72 hores prèvies a la seva arribada amb resultat negatiu.


La presidència de torn de la Unió Europea ha convocat una reunió d'urgència per aquest dilluns del comitè de resposta de crisi de la UE sobre el coronavirus per valorar tota la situació. L'únic punt a l'agenda, de fet, serà analitzar la "coordinació de la UE en la resposta" a la nova soca.

El país britànic ha reforçat aquest cap de setmana les restriccions a Londres i al sud-est del país davant la propagació d'aquesta nova variant del coronavirus, que el faria un 70% més contagiós. El Regne Unit, que havia optat per flexibilitzar les mesures de cara a Nadal i ha hagut de frenar pràcticament en sec, ha demanat a la ciutadania que no es reuneixi amb la família. 


Altres notícies que et poden interessar






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació