cap d'any

Sàmper diu que les restriccions per Cap d'Any s'hauran de «retocar»

El conseller d'Interior veu "lògic" que el toc de queda sigui abans de mitjanit

per NacióDigital , 27 de desembre de 2020 a les 10:58 |
El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha reconegut en una entrevista al programa "Via Lliure" de Rac1, que, en funció de les dades epidemiològiques que s’hauran d’analitzar demà a la reunió del Procicat, les restriccions per Cap d’Any s’hauran de “retocar”. 
 


Sàmper ha explicat que les restriccions per Nadal s'han complert de forma generalitzada, però que la festa de Cap d'Any té un caràcter diferent, no tant "familiar i emocional", sinó que és similar a la revetlla de Sant Joan i per això ha obert la porta a l’enduriment de les restriccions fins ara vigents, i trobaria "lògic" que el toc de queda fos abans de la mitjanit.

De fet, les dades de la Covid-19 a Catalunya mostren un empitjorament, ja que tant l’Rt com el risc de rebrot continuen pujant. El conseller ha deixat clar que la prioritat és que no es col·lapsin els hospitals i les UCI, amb la qual cosa si la conselleria de Salut determina que existeix aquest risc, les mesures per la festivitat de Cap d’Any s’hauran de revisar.




Sàmper ha anat més enllà, i ha reconegut també que es podria arribar a produir un confinament com el que ja s’aplica a les comarques del Ripollès i la Cerdanya a tot l’àmbit català en cas que es produís un empitjorament generalitzat de les dades. "El que hem de fer és evitar que se'ns escapi de les mans", ha dit.

Finalment, el conseller també ha explicat que tot i que els protocols per tal que les eleccions al Parlament es puguin produir el dia 14 de febrer, s’ha fixat la data límit del 15 de gener per decidir si es poden realitzar basant-se en els criteris sanitaris.

Altres notícies que et poden interessar






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació