OPINIÓ

Pressupost excepcional, actitud republicana

«Aprovem el pressupost per Barcelona, per la ciutat i la seva gent, i ho farem tants cops com sigui necessari»

per Ernest Maragall , 25 de desembre de 2020 a les 20:00 |
La ciutadania ens demana actitud de compromís i aquesta és la nostra màxima. En una situació d'emergència social com l'actual, amb una triple crisi sanitària, social i econòmica, no ens podíem mantenir al marge. En aquests moments de pandèmia seria irresponsable instal·lar-nos en el pur joc de denúncia i oposició.

Diguem-ho clar: estem obligats a implicar-nos en els debats centrals de la ciutat. El millor servei a Barcelona des de la nostra actitud republicana és comprometre'ns en les grans decisions. Calia obtenir més recursos i establir on s'havien de destinar, i ho hem fet.


És hora de defensar a la ciutadania i l'interès general avui més exigent que mai. Per això som republicans i per això volem esdevenir la capital de la República Catalana com a projecte clau per a la llibertat, la dignitat i el benestar social dels ciutadans i ciutadanes del país.

I sí, és també per això que, aquesta setmana, hem sigut protagonistes centrals en l'elaboració i aprovació del pressupost municipal. Ho hem fet per Barcelona, per la ciutat i la seva gent, i ho farem tants cops com sigui necessari. Avui, arribar a aquest acord, amb totes les millores que hi hem posat, era el millor per Barcelona. Bloquejar-los o, encara pitjor empènyer cap a un acord amb Ciutadans-Valls-PP hauria estat un error. Siguem clars, el moment és excepcional, calia aquest pressupost i Esquerra l'ha fet possible.


L'acord és per a la ciutat, fruit de mesos de molt de treball on Esquerra ha incorporat criteris i objectius que ara es plasmen en aquest pressupost. Des del desembre del 2019 treballant per comptar avui amb uns recursos extraordinaris de prop de 300 milions d'euros suspenent les regles fiscals amb la bàsica aportació i pressió d'Esquerra Republicana.

Ara comptem amb un pressupost expansiu d'alta potència multiplicadora si sabem afegir-hi la complicitat activa de la societat i de la iniciativa privada local. I sí, ho hem fet perquè volem més habitatge protegit, reactivar economia, crear llocs de treball i donar suport a sectors estratègics, en un moment de màxima complexitat.


I no, això no és el preludi d'antics fantasmes del passat, com alguns pretenen fer creure. Precisament, és l'evidència més clara que Esquerra ja és l'alternativa real per a la ciutat. Som la força que permet aprovar allò que fa avançar a la ciutat, i alhora la que construeix l'alternativa necessària a un Govern municipal sense projecte per Barcelona.

Un govern que viu d'esquena a la realitat llargament sostinguda de repressió injustificable cap a molts dels nostres companys de lluita independentista i que, per tant, no està a l'altura de la històrica identificació de Barcelona amb la lluita pels drets i llibertats.

Treballem, doncs, en nom de la ciutadania a la qual representem, ara toca a l'equip del govern respondre i complir l'acordat, i a nosaltres vetllar, exigir i, quan calgui, criticar l'actuació que en resulti.

Avui ERC és la millor síntesi de les cinc "R" que han de marcar l'any 2021 i, ben probablement, també el 2022. Reforç de serveis públics, per atendre les necessitats dels barcelonins i barcelonines; més i millor redistribució dels recursos per reduir les desigualtats estructurals i les afegides per la Covid; impuls per la recuperació econòmica dels diferents sectors productius de la ciutat; la Reconversió dels sectors productius menys resilients; i República, com a objectiu real i com l'única via per servir a la ciutadania amb tots els recursos i de la millor manera possible.

El nostre compromís, la nostra aportació republicana al pressupost segueix avui intacte. Aquesta és la nostra actitud, i per això som l'alternativa que la ciutat demana a crits.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació