eleccions 14-F

El PDECat mantindrà els drets electorals en detriment de Junts

La candidatura d'Àngels Chacón reivindica tenir presència a la taula de partits sobre les eleccions

per NacióDigital , 8 de gener de 2021 a les 10:53 |
L'exconsellera Àngels Chacón, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
La Junta Electoral ha certificat que els drets electorals de Junts per Catalunya correspondran al PDECat i no a Junts. Segons argumenta l'ens, és l'única formació política d’aquella coalició electoral que es presenta en aquest procés", amb la qual cosa a la candidatura de l'exconsellera Àngels Chacón i no a la de Carles Puigdemont li correspondran els minuts de publicitat televisius dels blocs establerts, els de cartelleria, l'avançament de la subvenció per a la campanya i la participació assegurada en els debats, entre d'altres.

"El PDECat en tot moment ha defensat que aquests drets li pertanyien i els faria efectius, no fer-ho seria un frau per als electors, associats i totes les persones que representen el PDECat a les institucions, també al Parlament de Catalunya, on compta amb 5 diputats", ha defensat el partit en un comunicat. També reivindiquen que això legitima la seva presència a la taula de partits que haurà de decidir el pròxim 15 de gener si es mantenen les eleccions per al 14-F. 


Junts es presenta, de fet, com a un partit nou, amb la qual cosa s'ha vist obligada a recollir avals per poder concórrer als comicis. En necessitava 5.000 i Laura Borràs va anunciar dimarts que n'han aconseguit més de 52.000. Caldrà veure, però, si podrà tenir participació en els principals debats electorals a la televisió pública. 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació