Imatge il·lustrativa
Impulsada per un grup de cellers independents, LaCoop.Online neix sense intermediaris, basada en l'experiència relacional | El projecte també té la seva botiga física a Barcelona.
Imatge il·lustrativa
El temporal de neu, especialment agressiu al sud del país, ensorra una part del celler prioratí

 

 

 
Imatge il·lustrativa
El termini per participar finalitza el proper 25 de gener per a les categories de Millor Imatge, Millor Vídeo i Millor Text; i l’1 de febrer per a la categoria de Millor Prescriptor de vi català i cultura vitivinícola
Carles Xuriguera
Imatge il·lustrativa
Carles Xuriguera: "Veig certificacions ecològiques d’ampolles amb raïms que no són de la finca certificada. Veig xais i gallines i no veig pageses. Veig professionals del discurs parlant de connexions amb les estrelles i la lluna..."

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021
Daniel Kubini
Daniel Kubini
Sergi Cortés
Autèntiques obres d'art fetes amb taps de suro, amb ampolles o utilitzant el mateix vi com a pintura.
Imatge il·lustrativa
"Hi ha un problema pendent de resoldre amb els vins sense DO, però com acostuma a passar, les raons de cadascú per no moure fitxa són els entrebancs perfectes per justificar la inacció..."
Imatge il·lustrativa
La UE i el Regne Unit van arribar el passat dijous 24 a un acord provisional per al Brexit amb efecte a partir de l’1 de gener, pendent de ser ratificat pel Parlament Europeu | Davant d’aquest panorama de Brexit acordat, es calcula que les exportacions agroalimentàries catalanes al Regne Unit puguin augmentar al voltant d’un 9%.
dades del vi català amb DO
Imatge il·lustrativa
Pixabay
most ecològic
Mostatxo blanc i Mostatxo negre, mosts de vinyes ecològiques
Mostatxo blanc i Mostatxo negre, mosts de vinyes ecològiques | Marc Ensenyat
Els excedents de raïm d'aquest any animen al viticultor Gil Coma i a la dissenyadora Magda Bages a crear una divertida marca de most ecològic.
Nadal
El torró, producte estrella de Nadal
El torró, producte estrella de Nadal | Adrià Costa
VINS DE PARET SECA
Ivà Gallego, el creador dels Vins de Paret Seca
Ivà Gallego, el creador dels Vins de Paret Seca
Ruth Troyano
“Caminar, per a Thoreau, és una activitat reflexiva i espiritual, encara que sigui del tot física: ens allibera la ment i l’ajuda a tenir pensaments de més volada, i permet que descobrim trossos de nosaltres mateixos que la vida en societat ens amputa”
Imatge il·lustrativa
Sumarroca ha aportat 300.000 € en valor de mercat a més de 1.000 restaurants per a potenciar-ne la seva recuperació
Imatge il·lustrativa
DO Costers del Segre©
DO Costers del Segre premia demanar un dels seus vins als restaurants lleidatans "Aquest Nadal, demanar un vi de la DO Costers del Segre, té premi"
La Fredat 2016
Imatge il·lustrativa
Casa Gran del Siurana, elaborador de la coneguda gamma GR-174 o les gammes Cruor, treu al mercat l'anyada 2016 de La Fredat; un vi complex, potent, però alhora fresc i amb un marcat segell Priorat
Imatge il·lustrativa
Si encara no teniu clar amb quins vins combinareu les menges d'aquestes festes, us proposem 3 caves, un vi blanc, un rosat i un negre que cobriran totes les opcions; aperitius, amanides i embotits, menjars potents o postres dolces.
Romina Ribera amb el president del Vinseum, Joan Tarrada.
Romina Ribera amb el president del Vinseum, Joan Tarrada. | Vinseum
El projecte guanyador és "El vi i el monaquisme femení en l'edat mitjana en territori català: el cas del monestir de Sant Daniel de Girona" | Enguany s'han presentat set projectes d'arreu de Catalunya | La dotació econòmica de la beca és de 3.000 euros.
Cava 1920 de Parxet
Imatge il·lustrativa
Fundat el 1920 en una petita masia de Tiana (Maresme), el celler elabora de forma artesanal més d’un milió d’ampolles de cava cada any i gestiona 60 hectàrees de pansa blanca a Alella
llibres de vins
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
La pandèmia no frena les publicacions que posen el vi a l'abast de tothom: n'hi ha per iniciar-se, per descobrir vins imperdibles, tant catalans com de més enllà, així com per endinsar-se de ple en el fascinant ofici del sommelier
Caldereta de llamàntol del Majestic
Caldereta de llamàntol del Majestic
Lourdes López
Nadal en petit comitè sense veure gaire a la família; us recollim 7 propostes saboroses i tradicionals per menjar a casa molt bé sense embrutar-se el davantal
Imatge il·lustrativa
El celler familiar del Penedès obre etapa amb un canvi de nom que ret homenatge a l’àvia i a les dones.
Mapa interactiu
Imatge il·lustrativa
Catalunya, ja acumula 55 establiments guardonats amb un total de 70 brillants
restaurants amb estrella Michelin
Entrada del restaurant Cinc Sentits
Entrada del restaurant Cinc Sentits | Cinc sentits
Atempo i Quatre Molins s'estrenen a la guia vermella amb la primera, i L'Aliança 1919 d'Anglès la recupera
vins catalans
Imatge il·lustrativa
L'actualitat, en breu
restaurants vegetarians barcelona
Imatge il·lustrativa
Rasoterra
Lourdes López
Menjar vegetals pot ser gustós, sa i divertir. Aquests són establiments infal·libles per lloar les verdures al plat com Déu mana | Us proposem cinc restaurants vegetarians a Barcelona
receptes de cuina amb vins de la DO Catalunya
Imatge il·lustrativa
Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi negre amb criança de cabernet sauvignon de la DO Catalunya per fer kebab català amb coll de xai
estrelles Michelin de Barcelona a domicili
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits).
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits). | Sentit Comú
Lourdes López
L’inesperat segon tancament de restaurants 15 dies ha portat molts negocis a apuntar-se al ‘delivery’ o take away per sobreviure, també alguns exitosos restaurants d’alta cuina
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Ca l'Agustina, a Preixens
Ca l'Agustina, a Preixens
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem a l'Albert Domingo de Ca l'Agustina, de Preixens (Lleida).
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés | 1 comentari
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al Ricardo Medina del MacaBeu de Palamós
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.
Laia Castell de La Gurmeteria
Laia Castell de La Gurmeteria
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Laia Castell, de la Gurmeteria de Terrassa, ens respon unes preguntes
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Caldereta de llamàntol del Majestic
Caldereta de llamàntol del Majestic
Lourdes López
Nadal en petit comitè sense veure gaire a la família; us recollim 7 propostes saboroses i tradicionals per menjar a casa molt bé sense embrutar-se el davantal
Imatge il·lustrativa
Catalunya, ja acumula 55 establiments guardonats amb un total de 70 brillants
Entrada del restaurant Cinc Sentits
Entrada del restaurant Cinc Sentits | Cinc sentits
Atempo i Quatre Molins s'estrenen a la guia vermella amb la primera, i L'Aliança 1919 d'Anglès la recupera
Tonyina confitada amb borratja, cremós de romesco i escopinyes.
Tonyina confitada amb borratja, cremós de romesco i escopinyes. | Tunateca
Lourdes López
Broqueta d’ull a la brasa, crocant d'orella fregida... Ekaitz Apraiz explora les possibilitats dels menuts marins i mira la Guía Michelin
Imatge il·lustrativa
Rasoterra
Lourdes López
Menjar vegetals pot ser gustós, sa i divertir. Aquests són establiments infal·libles per lloar les verdures al plat com Déu mana | Us proposem cinc restaurants vegetarians a Barcelona
Imatge il·lustrativa
La DO enregistra 15,7 milions de quilos, un 30% menys de l'habitual i un 11% menys que el 2019
Imatge il·lustrativa
La cooperativa vitivinícola Covides a donat la oportunitat d’un lloc de feina durant la campanya de verema a un total de 38 persones amb els diferents pagesos de la comarca.
DO Terra Alta
DO Terra Alta | Cedida
La suma de les diferents garnatxes representa el 52% del total de la producció.
Imatge il·lustrativa
Impulsada per un grup de cellers independents, LaCoop.Online neix sense intermediaris, basada en l'experiència relacional | El projecte també té la seva botiga física a Barcelona.
Imatge il·lustrativa
El temporal de neu, especialment agressiu al sud del país, ensorra una part del celler prioratí
Imatge il·lustrativa
Carles Xuriguera: "Veig certificacions ecològiques d’ampolles amb raïms que no són de la finca certificada. Veig xais i gallines i no veig pageses. Veig professionals del discurs parlant de connexions amb les estrelles i la lluna..."
Imatge il·lustrativa
Wikimedia commons
Propostes per acompanyar el darrer dolç de les festes nadalenques
Daniel Kubini
Daniel Kubini
Sergi Cortés
Autèntiques obres d'art fetes amb taps de suro, amb ampolles o utilitzant el mateix vi com a pintura.
Imatge il·lustrativa
El termini per participar finalitza el proper 25 de gener per a les categories de Millor Imatge, Millor Vídeo i Millor Text; i l’1 de febrer per a la categoria de Millor Prescriptor de vi català i cultura vitivinícola
Imatge il·lustrativa
Activitats enoturístiques i el “Torelló Bubbles Club”, les novetats principals
Imatge il·lustrativa
Wikimedia commons
Propostes per acompanyar el darrer dolç de les festes nadalenques
Mostatxo blanc i Mostatxo negre, mosts de vinyes ecològiques
Mostatxo blanc i Mostatxo negre, mosts de vinyes ecològiques | Marc Ensenyat
Els excedents de raïm d'aquest any animen al viticultor Gil Coma i a la dissenyadora Magda Bages a crear una divertida marca de most ecològic.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes | 1 comentari
Descobreix tot el que has de saber sobre els vins ideals per tancar un bon àpat | Formen part de la tradició gastronòmica de molts indrets, però s'ha perdut el costum de prendre'n
Daniel Kubini
Daniel Kubini
Sergi Cortés
Autèntiques obres d'art fetes amb taps de suro, amb ampolles o utilitzant el mateix vi com a pintura.
Imatge il·lustrativa
La UE i el Regne Unit van arribar el passat dijous 24 a un acord provisional per al Brexit amb efecte a partir de l’1 de gener, pendent de ser ratificat pel Parlament Europeu | Davant d’aquest panorama de Brexit acordat, es calcula que les exportacions agroalimentàries catalanes al Regne Unit puguin augmentar al voltant d’un 9%.
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Imatge il·lustrativa
Impulsada per un grup de cellers independents, LaCoop.Online neix sense intermediaris, basada en l'experiència relacional | El projecte també té la seva botiga física a Barcelona.
Imatge il·lustrativa
El temporal de neu, especialment agressiu al sud del país, ensorra una part del celler prioratí
Imatge il·lustrativa
Carles Xuriguera: "Veig certificacions ecològiques d’ampolles amb raïms que no són de la finca certificada. Veig xais i gallines i no veig pageses. Veig professionals del discurs parlant de connexions amb les estrelles i la lluna..."
Imatge il·lustrativa
Activitats enoturístiques i el “Torelló Bubbles Club”, les novetats principals
Imatge il·lustrativa
Wikimedia commons
Propostes per acompanyar el darrer dolç de les festes nadalenques
Daniel Kubini
Daniel Kubini
Sergi Cortés
Autèntiques obres d'art fetes amb taps de suro, amb ampolles o utilitzant el mateix vi com a pintura.
Imatge il·lustrativa
"Hi ha un problema pendent de resoldre amb els vins sense DO, però com acostuma a passar, les raons de cadascú per no moure fitxa són els entrebancs perfectes per justificar la inacció..."
Imatge il·lustrativa
La UE i el Regne Unit van arribar el passat dijous 24 a un acord provisional per al Brexit amb efecte a partir de l’1 de gener, pendent de ser ratificat pel Parlament Europeu | Davant d’aquest panorama de Brexit acordat, es calcula que les exportacions agroalimentàries catalanes al Regne Unit puguin augmentar al voltant d’un 9%.
Mostatxo blanc i Mostatxo negre, mosts de vinyes ecològiques
Mostatxo blanc i Mostatxo negre, mosts de vinyes ecològiques | Marc Ensenyat
Els excedents de raïm d'aquest any animen al viticultor Gil Coma i a la dissenyadora Magda Bages a crear una divertida marca de most ecològic.
El torró, producte estrella de Nadal
El torró, producte estrella de Nadal | Adrià Costa
Àlvar Llobet | 1 comentari
Les tauletes que surten dels obradors estan fetes amb productes de qualitat
 
Imatge il·lustrativa
El termini per participar finalitza el proper 25 de gener per a les categories de Millor Imatge, Millor Vídeo i Millor Text; i l’1 de febrer per a la categoria de Millor Prescriptor de vi català i cultura vitivinícola