temporal

Interior alerta de l'onada de fred: «Tenim neu per dies»

Es demana extremar les mesures de circulació per la previsió de plaques de gel a les carreteres

per NacióDigital , 11 de gener de 2021 a les 10:29 |
Operaris d'Endesa treballant en l'avaria a Collsuspina | Xavier Rius
Filomena marxa i al seu pas deixa una onada de fred extrem. El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha donat per finalitzat el temporal i ha demanat "prudència" de cara els propers dies a les carreteres per la formació de plaques de gel a causa de la combinació de fred i neu."Tenim neu per dies", ha assegurat el titular d'Interior. Així s'espera que les properes nits les temperatures facin una forta davallada, especialment al Pirineu (on es podrien arribar a assolir els 8 graus negatius) i a la part central de Catalunya. A més, també s'espera que l'episodi de fred vagi acompanyat de boira, sobretot a Ponent. 

A conseqüència de la neu acumulada, aquest dilluns hi ha uns 1.681 nens que s'han quedat sense poder anar a l'escola en bon primer dia després de les vacances de Nadal. Segon Protecció Civil hi ha 13 comarques sense transport escolar i 25 centres afectats. Així mateix, a la xarxa viària catalana hi ha un total de 61 vies afectades, 34 amb ús obligatori de cadenes, la majoria s'ubiquen a carreteres secundàries. Afecten sobretot a Tarragona i Lleida.


Pel que fa al balanç de les incidències de la nevada, destaca el cas de la mort d'una persona que va quedar atrapada al seu vehicle a Passant i Bellatall. Segons ha explicat Sàmper, l'home ha resultat mort per un infart i ha negat que se la pugui considerar una víctima de la nevada, tot i que ha reconegut que el temporal sí que va fer dificultosa a l'equip d'emergències tant l'assistència in situ com el posterior trasllat a l'hospital. 

En total, Bombers han acomplert 376 actuacions en tot episodi i continua l'operatiu de reforç al sud de Catalunya. A hores d'ara encara hi ha 11 incidències en els talls d'electricitat que  afecten 392 persones, segons Sàmper la previsió és que cap al migdia el tema estigui resolt. 


Des de les 6 del matí s'han aixecat les restriccions que afectaven els vehicles de més de 7,5 tones i que estaven en vigor des de divendres tarda. A hores d'ara no hi ha més restriccions més enllà dels talls de carreteres i les relacionades amb el coronavirus.
 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació