coronavirus

La vacunació a la Fundació MAP arrenca a velocitat de creuer

Totes les persones ateses tenen un PCR negatiu i s'ha finalitzat el procés d'aïllament

per Redacció , 18 de gener de 2021 a les 10:55 |
Vacunació en una de les seus de l'entitat | Fundació MAP
La vacunació contra la Covid-19 a la residència Centre Montserrat de la Fundació MAP, que compta amb 26 places per a persones amb discapacitat amb necessitat de suport extens o generalitzat, s'ha iniciat aquest divendres, 15 de gener. S’han vacunat 55 persones entre usuàries i professionals d’atenció directa.

Aquesta setmana serà el torn de les llars residència, amb 43 persones ateses, i dels professionals d’atenció directa que hi estan en contacte. En aquest segon torn es vacunaran un total de 90 persones.


Des de la Fundació MAP se celebra l’inici de la vacunació, després d’haver tancat un brot que va afectar majoritàriament a persones i professionals de les llars residència i del Servei de Teràpia Ocupacional a finals de 2020.


Reinici dels serveis diürns

El brot va obligar a suspendre l’activitat dels serveis diürns durant el mes de desembre i la setmana passada es van poder reiniciar. En són usuàries 90 persones, que viuen a casa amb els seus familiars o que viuen a les llars residència de la pròpia entitat.


El retorn s’ha realitzat amb una nova sectorització de grups bombolla estables distribuïts per diferents espais i poblacions, complint el doble objectiu de protegir al màxim les persones i també el d’acostar-les al seu entorn natural.

Així, per exemple, ja s’ha posat en marxa un grup a Camprodon amb la col·laboració de l’Ajuntament del municipi, que ha cedit un espai de l’equipament cultural de Can Marquès. Aquí, unes 8 persones ateses de la Vall de Camprodon reben atenció diürna amb el suport de dues educadores de l’entitat de 9 del matí a 5.30 de la tarda. Un grup que creixerà en els propers dies.

D’aquesta manera, es redueix la mobilitat, s’evita el desplaçament fins a la seu de Ripoll i les persones poden gaudir de les activitats del seu entorn que, de moment, es limiten a sortides a l’aire lliure.
 

Residents de la Fundació MAP, esperant a ser vacunats Foto: Fundació MAP


També s’està en converses amb altres municipis com Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses, on de moment es podrien acollir activitats més puntuals per les persones ateses residents a la zona. 

Els altres grups diürns es distribueixen en aules del taller de la Fundació, en aules d’altres equipaments de l’entitat i en les pròpies llars residència, on s’han quedat les persones més grans.

Pel que fa a les activitats de lleure i del Club Social, s’han vist reduïdes i limitades amb les noves restriccions, i es preveuen anar incrementant a mesura que la situació ho permeti.

La Fundació MAP és una entitat sense ànim de lucre que treballa per oferir suports perquè les persones amb discapacitat o en situacions de vulnerabilitat al Ripollès gaudeixin de les mateixes oportunitats per desenvolupar una vida plena, autònoma i inclusiva. Suport a infants i joves, a l’activitat en comunitat, a l’activitat terapèutica i diürna, a l’habitatge, a la vida independent i al treball, amb un centre especial de treball propi. La fundació atén unes 600 persones cada any i compta amb 298 treballadors/es, 153 dels quals amb certificat de discapacitat.

Altres notícies que et poden interessar








 

Participació