Eleccions 2021

El PSC evita aclarir si impugnarà l'ajornament de les eleccions

Els socialistes demanen a la resta de partits que "suspenguin" la campanya

per NacióDigital , 18 de gener de 2021 a les 12:51 |
La viceprimera secretària, Eva Granados, i el candidat, Salvador Illa | ACN
El PSC no aclareix si presentarà un recurs contra l'ajornament de les eleccions previstes per al 14-F. La viceprimera secretària, Eva Granados, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que estan a l'espera dels informes jurídics que han sol·licitat a diversos juristes i que decidiran si impugnen el decret d'endarreriment o no segons el que diguin.

Tot i això, dues entitats pròximes als socialistes, la Lliga Democràtica i Federalistes d'Esquerres, ja han presentat recurs contra l'ajornament. La suspensió de les eleccions, doncs, queda ara en mans del TSJC.


La viceprimera secretària dels socialistes catalans ha desvinculat del PSC els recursos ja presentats, que veu "legítims". Ha assegurat que el president de Federalistes era "un insigne militar d'ICV" i que la Lliga "va estar en converses amb el PSC però no en forma part".

Granados ha assegurat que els socialistes catalans han decidit que "suspenen la campanya electoral" per "no contribuir al desgavell" i han emplaçat la resta de partits a fer el mateix. Ha detallat que no celebraran cap acte electoral ni tiraran endavant cap tipus de material tot i que ja estaven immersos en una precampanya electoral que donen, per ara, per "desconvocada".


Pel que fa al seu candidat, Salvador Illa, Granados ha manifestat que continuarà al capdavant del ministeri de Sanitat fins que comenci la campanya.

La dirigent socialista ha carregat contra l'ajornament, ha dit que es fa per motius electoralistes i ha acusat el Govern de "no escoltar ni enraonar i voler suspendre per terra, mar i aire per por a perdre les eleccions". Finalment, ha carregat contra els comuns, que han exigit celeritat per tramitar la modificació del delicte de sedició i ha considerat que deuen tenir "poques propostes per Catalunya".


Granados, portaveu del PSC al Parlament, ha explicat que demanaran un informe jurídic als lletrats de la cambra per saber amb quines funcions previstes al Reglament es pot fer cert control a l'executiu. La cambra es va dissoldre i l'únic òrgan que funciona és la Diputació Permanent, que té funcions limitades.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació