eleccions catalanes 2021

El Govern diu que «la por» no eximeix ningú d'anar a una mesa electoral

Salut i Participació Ciutadana decidiran dilluns si fan testos ràpids o PCR als membres de les meses

per NacióDigital , 23 de gener de 2021 a les 12:23 |
Un votant exercint el seu dret | ND
Ismael Peña-López, director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals del Govern, ha dit aquest dissabte a El Suplement de Catalunya Ràdio que “la por no val” per no presentar-se a la mesa electoral, tot defensant que “hi ha garanties”. Peña-López ha comparat l’obligació d’assistir a les meses electorals amb la que compleixen “el policia o la infermera que li toca fer guàrdia”.

Peña-López assegura que els protocols per anar a votar i ser a les meses són segurs, però justifica la intenció del Govern d’ajornar les eleccions pels possibles “dubtes massius” sobre la seva viabilitat en un context de pandèmia, i perquè tot el protocol que cal seguir per garantir els comicis implica “posar en risc tota la resta” d’esforços en salut o seguretat.


En tot cas, el director general de Processos Electorals ha dit que les mesures previstes evitaran les aglomeracions als col·legis, perquè la gent s'esperarà al carrer, a l'aire lliure, i amb distàncies, i perquè s'han habilitat més espais - en el cas de Barcelona, per exemple, n'hi ha un 40% més. A més, també es potencia el vot per correu per evitar que la gent hagi d'anar presencialment al col·legi electoral.


Per altra banda, ha explicat que el Govern decidirà dilluns si fer testos PCR o d’antígens als membres de les meses electorals i als que hagin de ser al local electoral en una reunió amb Salut, on també es debatrà sobre els EPI integrals que s’han d’oferir per la franja en què es permetrà el vot de les persones contagiades. La decisió es prendrà en funció del que calgui “mobilitzar” per fer-los, ja que es calcula que caldrien entre 3.000 i 5.000 persones de l’àmbit sanitari, que ja tenen “una càrrega prou forta” als CAP.


Pel que fa al cost econòmic, Peña-López ha afirmat que les eleccions costaran uns 35 milions d’euros, molt per sobre del que seria habitual, perquè caldrà mobilitzar més persones pels protocols Covid-19, més policies i més espais. Això si les eleccions es fan el 14 de febrer, però en cas que no, es perdran uns 25 milions d’euros.

Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació