Dades: Eleccions catalanes 14-F

Enquestòmetre: què diuen fins ara els sondejos del 14-F?

Consulta els resultats de totes les enquestes publicades els darrers mesos per a les eleccions catalanes i quina tendència presenten

per Roger Tugas Vilardell , 29 de gener de 2021 a les 21:17 |
Les enquestes de cara al 14-F no dibuixen un guanyador clar de les eleccions i, de fet, tot està molt obert, atès que algunes d'aquestes apunten que més d'un 30% del cens encara dubtaria què fer durant la jornada electoral. En tot cas, la mitjana de les últimes sis enquestes situen ERC al capdavant, amb quasi 34 escons, i Junts i PSC pugnant pel segon lloc, amb prop de 30 cadascun. Cs es trobaria per sota dels 14 diputats i el cinquè lloc també estaria disputat, amb els comuns, el PP i la CUP amb entre 7 i 8, just per davant de Vox, amb 6. El PDECat tindria poques opcions d'entrar, segons aquestes enquestes.



Malgrat tot, hi ha molta diversitat entre uns i altres sondejos, ja que alguns situen ERC com a primera força, però d'altres també hi han posat el PSC i algun també a Junts. Un cop constatat el creixement del PSC -de diferent magnitud segons l'enquesta- després de situar Salvador Illa al capdavant, no hi ha una tendència clara les últimes setmanes, tal com s'observa en el següent gràfic, amb l'evolució de l'estimació d'escons.



Pel que fa a l'estimació de vot, les últimes sis enquestes dibuixen un empat al primer lloc entre el PSC (21,4%) i ERC (21,2%), per davant de Junts (18,3%). En el següent gràfic es pot observar l'evolució d'aquesta estimació per cada partit, similar però no igual que en l'anterior dels escons.



En la següent taulà, es pot consultar el resultat exacte de cadascuna de les enquestes publicades fins ara (els anteriors gràfics situaven la mitjana dels escons atorgats, no el marge ofert). Així mateix, es pot trobar també a l'última columna l'enllaç amb la font original del sondeig, per consultar-ne tots els detalls.



Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació