dimecres, 3 de febrer de 2021

La Diputació de Barcelona presenta el nou Catàleg de serveis, aquesta vegada més enfocat a la crisi de la Covid-19

|

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha presentat el nou Catàleg de serveis que s'ha aprovat aquest dijous i que, per primera vegada, té una visió de mandat i estarà orientat a ajudar a la reactivació econòmica i social dels municipis a conseqüència de la crisi de la Covid-19.


La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i la vicepresidenta segona, Carmela Fortuny, durant la presentació telemàtica de l'Catàleg de serveis.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i la vicepresidenta segona, Carmela Fortuny / EP<br>



En roda de premsa telemàtica costat de la vicepresidenta segona de la Diputació, Carmela Fortuny, Marín ha destacat que la visió de mandat "donarà seguretat i estabilitat a l'acció de govern" i que en els pròxims tres anys es destinaran 300 milions d'euros a l' conjunt de recursos econòmics, materials i tècnics que s'ofereixen als governs locals de la província.


Marín ha assegurat que el Catàleg s'ha confeccionat des del diàleg i amb un treball conjunt entre els governs locals, i ha posat en valor les reivindicacions de l'autonomia local, que és que els municipis puguin escollir aquelles qüestions que creuen convenients per desenvolupar en el seu territori.


En concret, el pressupost per a aquest 2021 és de 95.400.000 d'euros, la major dotació econòmica que ha tingut el Catàleg des del seu naixement, i ve acompanyada del Programa General d'Inversions (dotat amb 260 milions d'euros) i del programa ' Next generation UE '.


362 RECURSOS

El nou catàleg de serveis conté 362 recursos d'assistència i cooperació local, dels quals 164 són de suport tècnic (el 45%), 114 d'econòmic (el 32%) i 84 de material (el 23%), tot i que és una oferta que pot variar per adaptar-se a les noves necessitats que sorgeixin al llarg dels tres anys.


Neix amb la intenció de la necessitat de donar resposta a l'actual situació de crisi i s'ofereixen un conjunt de recursos específics destinats a aquesta lluita contra els efectes negatius de la pandèmia.


"La Diputació ha volgut donar la volta al Catàleg parell ajudar els ajuntaments a fer-li front i per contribuir a tenir entorns urbans més resilients", ha exposat Fortuny, i ha assegurat que volen que sigui ambiciós i que vagi més enllà de la resposta urgent .




Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH