TERRITORI

L’Agència crea un catàleg d’empreses alimentàries d’agricultura i ramaderia ecològica

Està pensat principalment per a professionals del sector de la restauració i el comerç per animar-los a comprar productes alimentaris de qualitat i del Berguedà

per NacióBerguedà , 4 de febrer de 2021 a les 13:58 |
Explotació de vedella ecològica Salt del Colom | ADBerguedà
Petites i mitjanes empreses alimentàries d’agricultura i ramaderia ecològica del Berguedà han unit esforços per crear un aparador de productes. El catàleg està destinat, principalment, al sector de la restauració i el comerç, però també als consumidors finals, amb una selecció dels millors productes locals.

Aquesta iniciativa impulsada per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà aglutina a 18 empreses productores, que presenten 60 productes en 9 categories. També s’hi troben productes singulars del Berguedà, com ara el pèsol negre i el blat de moro escairat, entre d’altres varietats tradicionals.


“No som prou conscients de l’oferta de productes agroalimentaris que tenim i de la gran qualitat que tenen. Ara més que mai cal confiar en els nostres productors. Les vendes han caigut i cal que la gent del propi territori ens ajudem” afirma Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Totes les empreses que apareixen en el catàleg formen part del cens de Xarxa Productes de la Terra de la província de Barcelona, garantint un sistema de producció de qualitat i una producció integral i sostenible.

El catàleg de productes alimentaris del Berguedà està pensat principalment per a professionals del sector de la restauració i el comerç per animar-los a comprar productes alimentaris de qualitat i del Berguedà. A més, és també una manera de promocionar les diferents tipologies de productes tant convencionals com ecològics.


Es distribuirà digitalment en format PDF a tots els restauradors i comerços del Berguedà i també en altres comarques i es presentarà en diferents projectes que gestiona l’ADBerguedà. A més, en tot moment estarà disponible a les webs adbergueda.cat i visitbergueda.cat. Aquest pretén ser un catàleg viu que s’anirà actualitzant amb la introducció de nous productes i nous productors.

 

Participació