Eleccions catalanes 14-F

Illa promet un Govern «amic de les empreses» davant la patronal

Foment del Treball assenyala les "similituds" entre el programa del PSC i els seus plantejaments

per Andreu Merino , 4 de febrer de 2021 a les 09:13 |
Salvador Illa, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
El candidat del PSC el 14-F, Salvador Illa, ha presentat aquest dijous la seva proposta econòmica en un acte a Foment del Treball. "El meu, serà un Govern amic de les empreses", ha assegurat, alhora que ha promès "estabilitat" per permetre la reactivació econòmica, en la mateixa línia expressada ahir per la ministra d'Indústria, Reyes Maroto.

Illa ha insistit en la necessitat de "passar pàgina" de "la divisió i la confrontació" que segons assegura ha suposat el procés sobiranista. També ha assegurat que si lidera la Generalitat, l'executiu tindrà clares les "prioritats", principalment el combat contra la pandèmia i la reactivació econòmica. 


El candidat socialista també ha defensat l'elecció de Maurici Lucena com a futur vicepresident econòmic si el PSC presideix la Generalitat. Lucena va ser assessor de José Montilla per a les eleccions del 2010 i abans, coordinador del programa econòmic del PSOE per als comicis estatals del 2004. El 2012 va arribar al Parlament com a número 2 de Pere Navarro. Lucena va abandonar la política institucional abans de les eleccions catalanes del 2015 i des del 2018 és president d'Aena.


El lideratge de Lucena a Aena no ha servit perquè la política d'inversions canviï. Actualment, Barajas continua sortint beneficiat en aquest àmbit per davant de l'Aeroport del Prat. Com a president d'Aena, Lucena també va fitxar com a conseller l'exlíder d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida.

Aquest dimecres Illa va anunciar el seu altre fitxatge estrella, la gerent del Parc de Salut Mar, Olga Pané. Com a gerent, Pané ha estat cobrant més de 125.000 euros anuals, un salari fora de comveni que els sindicats han denunciat. Preguntat per aquesta qüestió, Illa ha assegurat que el seu Govern defensarà retribucions "regulades" pels convenis.


Illa també ha assegurat que en matèria de fiscalitat no té previst apujar ni abaixar impostos i s'ha mostrat crític amb la gestió de l'actual Govern en funcions en relació als fons europeus. "Les propostes estan poc detallades i consensuades", ha dit.

Per cloure l'acte el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha celebrat la "rotunditat" d'Illa i ha assegurat que el seu programa econòmic té "moltes similituds" amb els plantejaments de la patronal catalana. 
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació