GUARDÓ LITERARI

Eva Baltasar guanya el premi Òmnium a la millor novel·la amb «Boulder»

L'autora s'imposa a Sebastià Perelló i Miquel Martín i Serra en un acte presidit per Jordi Cuixart

per NacióDigital , Barcelona, 4 de febrer de 2021 a les 18:50 |
Eva Baltasar, durant l'acte de lliurament del premi. | Pere Francesch / ACN
El llibre Boulder, d'Eva Baltasar, ha guanyat el 4t premi Òmnium a la millor novel·la de l'any, 2020. S'ha imposat a La mar rodona, de Sebastià Perelló; i La drecera, de Miquel Martín i Serra. El lliurament del premi s'ha fet en un acte presidit pel president de l'entitat, Jordi Cuixart, que es troba en permís penitenciari.

La novel·la guardonada és la continuació de l'obra Permagel i explica la història d'una parella de dones confrontades al desig de soledat, a la vida en comú i a la maternitat. El premi inclou 20.000 euros directes per a l'autora guardonada i 5.000 euros per a promocionar l'obra.


El jurat d'aquesta edició l'han integrat Anna Casassas, Marta Segarra, Carme Gregori, Xavier Pla i Oriol Izquierdoha, que van escollir tres novel·les d'entre les 12 seleccionades a principis de novembre per un altre jurat entre totes les publicades en català entre el novembre del 2019 l'octubre del 2020.

En les anteriors edicions van guanyar Els estranys, de Raül Garrigasait, Aprendre a parlar amb les plantes, de Marta Orriols, i L'esperit del temps, de Martí Domínguez. 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació