Eleccions catalanes

ERC alerta d'un pacte entre el PSC i l'extrema dreta per frenar l'independentisme

Els republicans criden a la mobilització ciutadana per concentrar el vot independentista el proper 14-F

per Josep Regany , Lleida, 4 de febrer de 2021 a les 20:27 |
Pere Aragonès, candidat a la presidència de Catalunya en l'acte de Lleida. | Marc Puig
Pere Aragonès s'ha mostrat preocupat per l'auge de l'extrema dreta a Catalunya en l'acte de campanya d'ERC d'aquest dijous a la tarda al barri de Magraners de Lleida. El candidat republicà ha alertat de la probable entrada de Vox al Parlament i, sobretot, de la possibilitat d'un pacte entre els ultres i el PSC. "El que més em preocupa és que algú es pugui servir dels vots del feixisme per governar Catalunya", ha alertat.

En aquest mateix sentit, Aragonès ha afirmat que el candidat socialista, Salvador Illa, vol afrontar la reconstrucció del país, com ell mateix ha dit, des de Madrid i que els socialistes "volen convertir el Palau de la Generalitat en un despatx de la Moncloa i una Catalunya subordinada". Per afrontar aquest possible pacte, el candidat republicà ha demanat concentrar el vot independentista en la seva candidatura, per vèncer en les urnes com ho han fet a Lleida i Tarragona.


Seguint aquesta línia, Oriol Junqueras, president d'ERC, ha dit que veu amenaçada la realitat lingüística de Catalunya, així com el sistema educatiu i tot allò que representa la cultura catalana si els socialistes accepten els vots de Vox per governar la Generalitat. I ha acabat assegurant que l'única candidatura que està preparada per derrotar el bloc del 155 és la d'ERC.

Marta Vilalta, candidata d'ERC a Lleida, també ha fet referència a l'anomenat "efecte Illa", afirmant que "en aquesta campanya l'únic efecte, és l'efecte Junqueras". En l'acte també hi han participat l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, la regidora Jordina Freixanet, el conseller Bernat Solé, inhabilitat pels fets de l'1-O quan era alcalde d'Agramunt i Meritxell Serret, exconsellera a l'exili.


Altres notícies que et poden interessar










 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació