ELECCIONS CATALANES 14-F

Què puc fer si em contagio de Covid en una mesa electoral durant el 14-F?

El director de Processos Electorals del Govern, Ismael Peña-López, assegura que existeixen mecanismes per denunciar "qui faci falta" per un contagi

per NacióDigital , Barcelona, 5 de febrer de 2021 a les 12:06 |
Una urna en un col·legi electoral. | Adrià Costa
Un dels grans dubtes que tenen els ciutadans a qui els ha tocat formar part d'una mesa electoral és si poden reclamar una indemnització a l'administració en cas que es contagiïn de Covid-19 durant la jornada electoral del 14 de febrer, sobretot després de conèixer-se que més de 20.000 persones elegides han presentat al·legacions per no anar-hi.

Ismael Peña-López, director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals del Govern, explica en declaracions a NacióDigital que, arribat al cas, la persona en qüestió "noti que té els símptomes ha d'anar al CAP i el faran els tests" i si vol denunciar "qui faci falta" hi ha els mecanismes per fer-ho.


El problema, però, és el que denomina "la prova diabòlica", és a dir, demostrar que el contagi es va produir al col·legi electoral. "Això serà un problema que tindran les persones que vulguin al·legar, demostrar que va ser allà i no anant pel carrer o d'una altra manera", apunta.


Peña-López no sap si s'hauria d'impugnar el Govern o el TSJC, remarca que "tothom està seguint les lleis" i "fent ús de la Constitució i la LOREG", per la qual cosa veu "poc recorregut" a les eventuals denúncies, però defensa que el dret d'apel·lació "sempre hi és".

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació