SANCIÓ

Suspenen per dopatge un exjugador del Barça i al·lega que es va confondre amb «una aspirina»

La UEFA castiga sense jugar un any André Onana, ara porter de l'Ajax, per haver pres un medicament destinat a la seva dona

per NacióDigital , Barcelona, 5 de febrer de 2021 a les 17:59 |

André Onana, en una imatge d'arxiu.


L'exjugador del Barça André Onana, ara porter de l’Ajax, queda suspès durant un any per la UEFA per una violació de les regles antidopatge. L'esportista camerunès va trobar-se malament el 30 d'octubre, segons informa el seu club actual, i va prendre un medicament de la seva dona, anomenat Lasimac, que funciona com a diurètic i hipotensor.


L'Ajax al·lega que aquest medicament no serveix per millorar el rendiment del jugador i remarca que Onana no tenia la intenció de fer trampes. El jugador, per la seva banda, ha assegurat que va "confondre un medicament que contenia una substància prohibida amb una simple aspirina". Segons ha indicat en un comunicat, "els embolcalls eren gairebé idèntics".

La UEFA, però, no pensa el mateix i la seva comissió disciplinària ha estat implacable, en suspendre'l per vulnerar les regles antidopatge. El porter, que va sotmetre's a un control fora de la competició el passat 30 d'octubre, no va vigilar, segons la UEFA, que "cap substància prohibida" s'introduís al seu cos.




 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació