Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona
Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona | Gremi de Restauració de Barcelona
Sergi Cortés | 1 comentari
El director del Gremi de Restauració de Barcelona demana un pla de xoc urgent als governs
vins blancs catalans
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Qui diu que l'hivern no és època de vins blancs? | En Xavi Ayala ens recomana cinc propostes úniques que oscil·len entre els 9 i els 59 euros.
coronavirus
La terrassa d'un bar.
La terrassa d'un bar. | Helena Margarit
Andreu Merino
El confinament passarà a ser comarcal a partir de dilluns
​Albet i Noya i Entrem
Imatge il·lustrativa
El celler va signar al juliol un conveni de col·laboració amb el Grup d’Inserció Laboral Entrem i en va fer el vi Curiós Solidari
La Marató de TV3
Imatge il·lustrativa
L’aportació és la suma de l’esforç de la cooperativa i els seus socis, col·laboradors i clients | Covides ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació de La Marató
Imatge il·lustrativa
Promogut per The World Travel & Tourism Council, i gestionat per Turisme de Barcelona, el segell reconeix els protocols de viatge segur a escala mundial.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La DO Terra Alta vol fer també una crida a aquells que comencen a patir aquesta pressió als seus territoris per unir esforços en una lluita comuna

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021
Aplicació biodinàmica a un raïm d'El Vinyet.
Aplicació biodinàmica a un raïm d'El Vinyet. | La Gravera
Ruth Troyano | 1 comentari
Pilar Salillas, enòloga de La Gravera; "aquest és el miracle meravellós de la natura, que ens dona coses diferents i poden ser extraordinàries sense haver de ser perfectes"...
Efectes del míldiu
Efectes del míldiu | Maria Rosa Ferré
El pròxim 11 de febrer i de manera telemàtica es farà la jornada per parlar dels reptes i els avenços de les varietats resistents per hibridació
Imatge il·lustrativa
Més de 200 empreses emergents han presentat projectes de solucions innovadores per impulsar el negoci de bars i restaurants
Espiells Terra de Vi
Imatge il·lustrativa
L’associació serà la primera en acollir‐se a un Pla Territorial Agrari Específic en el marc de la Llei 3/2019, dels espais agraris, aprovada per la Generalitat de Catalunya el 17 de juny del 2019
cava català
Imatge il·lustrativa
Creative Commons
sostenibilitat
Imatge il·lustrativa
Roc Gramona creu que ja ha arribat l’hora de dignificar i significar la importància de la poda
Roc Gramona creu que ja ha arribat l’hora de dignificar i significar la importància de la poda | Roc Gramona
Ruth Troyano | 2 comentaris
​​​«Simont i Sirch havien observat que hi havia un problema compartit a totes les regions de vi del món que era la mort prematura de les vinyes i la propagació de malalties a la fusta...​​​»
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
L'Incavi promou un llibre d'una vintena de pàgines amb continguts sobre servei i vi català destinat als restaurants sense sommelier | Algunes veus qüestionen la idoneïtat d'haver-lo publicat en un moment de "subsistència" dels restaurants per la pandèmia i d'altres reclamen més esforços formatius
Francesc Pintado, president de l'AEHT, i Josep Simó Llop, director comercial d'On Trade de Catalunya i Llevant de Grupo Freixenet.
Francesc Pintado, president de l'AEHT, i Josep Simó Llop, director comercial d'On Trade de Catalunya i Llevant de Grupo Freixenet.
Freixenet ha signat un conveni anual de patrocini amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona
successos
Ampolles de rom falsificades intervingudes per la Guàrdia Civil
Ampolles de rom falsificades intervingudes per la Guàrdia Civil | GC
El gènere arribava a través de dipòsits fiscals als Països Baixos i es comercialitzava a través de dipòsits fiscals i distribuïdores espanyoles
vins blancs catalans per menys de 6 €
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 1 comentari
Alguns supermercats tenen una bona representació de vins catalans a bons preus. En Xavi Ayala n'ha tastat uns quants i n'ha escollit cinc que no passen de 6 €
cuineres i vi
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
La pandèmia ha canviat els nostres hàbits de consum i busquem més seguretat a l’hora de menjar, beure i viatjar. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-ho? Com veuen el futur? Quina és la seva relació amb el món del vi? | Sílvia Anglada, xef i copropietària del restaurant Es Tast de Na Sílvia (Ciutadella, Menorca)
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Article d'opinió de La Guia de Vins de Catalunya: "Més que gaudir i presentar-se, un dia darrere l’altre, com un sibarita infantil, golafre, inconscient i exhibicionista, cal bregar per fer que tot això, algun dia, rutlli com ho ha de fer".
Novetats de Vins Catalans
Imatge il·lustrativa
Surten al mercat 2600 ampolles elaborades en sòls de pissarra | ICNOS vol dir petjada en grec clàssic, i és que aquest vi vol homenatjar als agricultors, homes i dones que deixen rastre i petjada amb el que fan.
vins vinents
Imatge il·lustrativa
INCAVI
10 sessions presencials i sis de telemàtiques amb més de 100 professionals participant | Es fa evident la necessitat de vertebrar millor el sector del vi i millorar la rendibilitat de tota la cadena de valor | Es crearà un Comitè de Seguiment format per l’INCAVI i representants del sector que vetllarà per la continuïtat i el compliment de Vins Vinents
nou lloc web Vins El Cep
Imatge il·lustrativa
Fins el 31 de gener el celler ofereix un 5% de descompte en totes les seves compres aplicant el següent codi al check out de la compra: vinselcep5
alimentació
Cucs de la farina
Cucs de la farina | Europa Press
La UE té set mesos per confirmar l'arribada dels cucs de la farina als supermercats
novetats
Imatge il·lustrativa
Via Edetana Blanc 2019 és un vi elaborat amb un 70% de garnatxa blanca procedent de vinyes de més de 40 anys i un 30% de viognier | El vi surt al mercat a un preu de PVP: 12,00 €
Imatge il·lustrativa
L’objectiu és ajudar a definir el futur conjuntament | La DO ha preparat enquestes per més de 2.000 viticultors i 150 cellers
SomAromes
Imatge il·lustrativa
Ruth Troyano
SomAromes convida a disseccionar el vi de manera natural, divertida i desacomplexada. Gaudir-ne sense tecnicismes, perquè destriar les aromes és a l’abast de gairebé tothom que té nas...
Imatge il·lustrativa
Impulsada per un grup de cellers independents, LaCoop.Online neix sense intermediaris, basada en l'experiència relacional | El projecte també té la seva botiga física a Barcelona.
Imatge il·lustrativa
El temporal de neu, especialment agressiu al sud del país, ensorra una part del celler prioratí
Carles Xuriguera
Imatge il·lustrativa
CETT
Carles Xuriguera: "Veig certificacions ecològiques d’ampolles amb raïms que no són de la finca certificada. Veig xais i gallines i no veig pageses. Veig professionals del discurs parlant de connexions amb les estrelles i la lluna..."
Daniel Kubini
Daniel Kubini
Sergi Cortés
Autèntiques obres d'art fetes amb taps de suro, amb ampolles o utilitzant el mateix vi com a pintura.
vins catalans
Imatge il·lustrativa
L'actualitat, en breu
restaurants vegetarians barcelona
Imatge il·lustrativa
Rasoterra
Lourdes López
Menjar vegetals pot ser gustós, sa i divertir. Aquests són establiments infal·libles per lloar les verdures al plat com Déu mana | Us proposem cinc restaurants vegetarians a Barcelona
receptes de cuina amb vins de la DO Catalunya
Imatge il·lustrativa
Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi negre amb criança de cabernet sauvignon de la DO Catalunya per fer kebab català amb coll de xai
estrelles Michelin de Barcelona a domicili
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits).
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits). | Sentit Comú
Lourdes López
L’inesperat segon tancament de restaurants 15 dies ha portat molts negocis a apuntar-se al ‘delivery’ o take away per sobreviure, també alguns exitosos restaurants d’alta cuina
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Valentí Roqueta, president de l'AVC
Ca l'Agustina, a Preixens
Ca l'Agustina, a Preixens
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem a l'Albert Domingo de Ca l'Agustina, de Preixens (Lleida).
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés | 1 comentari
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al Ricardo Medina del MacaBeu de Palamós
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.
Laia Castell de La Gurmeteria
Laia Castell de La Gurmeteria
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Laia Castell, de la Gurmeteria de Terrassa, ens respon unes preguntes
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de xarel·lo, un negre de carinyena i un cava rosat de Pinot Noir.
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
El color, la intensitat, les llàgrimes, els rivets... Són característiques que hem d'observar en un vi per saber si és bó?
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
La pandèmia ha canviat els nostres hàbits de consum i busquem més seguretat a l’hora de menjar, beure i viatjar. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-ho? Com veuen el futur? Quina és la seva relació amb el món del vi? | Sílvia Anglada, xef i copropietària del restaurant Es Tast de Na Sílvia (Ciutadella, Menorca)
Cucs de la farina
Cucs de la farina | Europa Press
La UE té set mesos per confirmar l'arribada dels cucs de la farina als supermercats
Caldereta de llamàntol del Majestic
Caldereta de llamàntol del Majestic
Lourdes López
Nadal en petit comitè sense veure gaire a la família; us recollim 7 propostes saboroses i tradicionals per menjar a casa molt bé sense embrutar-se el davantal
Imatge il·lustrativa
Catalunya, ja acumula 55 establiments guardonats amb un total de 70 brillants
Entrada del restaurant Cinc Sentits
Entrada del restaurant Cinc Sentits | Cinc sentits
Atempo i Quatre Molins s'estrenen a la guia vermella amb la primera, i L'Aliança 1919 d'Anglès la recupera
Imatge il·lustrativa
La DO enregistra 15,7 milions de quilos, un 30% menys de l'habitual i un 11% menys que el 2019
Imatge il·lustrativa
La cooperativa vitivinícola Covides a donat la oportunitat d’un lloc de feina durant la campanya de verema a un total de 38 persones amb els diferents pagesos de la comarca.
DO Terra Alta
DO Terra Alta | Cedida
La suma de les diferents garnatxes representa el 52% del total de la producció.
Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona
Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona | Gremi de Restauració de Barcelona
Sergi Cortés | 1 comentari
El director del Gremi de Restauració de Barcelona demana un pla de xoc urgent als governs
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Qui diu que l'hivern no és època de vins blancs? | En Xavi Ayala ens recomana cinc propostes úniques que oscil·len entre els 9 i els 59 euros.
La terrassa d'un bar.
La terrassa d'un bar. | Helena Margarit
Andreu Merino
El confinament passarà a ser comarcal a partir de dilluns
Imatge il·lustrativa
El celler va signar al juliol un conveni de col·laboració amb el Grup d’Inserció Laboral Entrem i en va fer el vi Curiós Solidari
Imatge il·lustrativa
L’aportació és la suma de l’esforç de la cooperativa i els seus socis, col·laboradors i clients | Covides ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació de La Marató
La terrassa d'un bar.
La terrassa d'un bar. | Helena Margarit
Andreu Merino
El confinament passarà a ser comarcal a partir de dilluns
Efectes del míldiu
Efectes del míldiu | Maria Rosa Ferré
El pròxim 11 de febrer i de manera telemàtica es farà la jornada per parlar dels reptes i els avenços de les varietats resistents per hibridació
Francesc Pintado, president de l'AEHT, i Josep Simó Llop, director comercial d'On Trade de Catalunya i Llevant de Grupo Freixenet.
Francesc Pintado, president de l'AEHT, i Josep Simó Llop, director comercial d'On Trade de Catalunya i Llevant de Grupo Freixenet.
Freixenet ha signat un conveni anual de patrocini amb l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Qui diu que l'hivern no és època de vins blancs? | En Xavi Ayala ens recomana cinc propostes úniques que oscil·len entre els 9 i els 59 euros.
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de xarel·lo, un negre de carinyena i un cava rosat de Pinot Noir.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
L'Incavi promou un llibre d'una vintena de pàgines amb continguts sobre servei i vi català destinat als restaurants sense sommelier | Algunes veus qüestionen la idoneïtat d'haver-lo publicat en un moment de "subsistència" dels restaurants per la pandèmia i d'altres reclamen més esforços formatius
Roc Gramona creu que ja ha arribat l’hora de dignificar i significar la importància de la poda
Roc Gramona creu que ja ha arribat l’hora de dignificar i significar la importància de la poda | Roc Gramona
Ruth Troyano | 2 comentaris
​​​«Simont i Sirch havien observat que hi havia un problema compartit a totes les regions de vi del món que era la mort prematura de les vinyes i la propagació de malalties a la fusta...​​​»
Imatge il·lustrativa
L’aportació és la suma de l’esforç de la cooperativa i els seus socis, col·laboradors i clients | Covides ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació de La Marató
Aplicació biodinàmica a un raïm d'El Vinyet.
Aplicació biodinàmica a un raïm d'El Vinyet. | La Gravera
Ruth Troyano | 1 comentari
Pilar Salillas, enòloga de La Gravera; "aquest és el miracle meravellós de la natura, que ens dona coses diferents i poden ser extraordinàries sense haver de ser perfectes"...
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai | 1 comentari
Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Per Chiara Gai, Directora d’Innovació de la Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ho demostra un estudi fet per investigadores de la URV amb rates alimentades amb una dieta rica en greixos saturats i sucres refinats | Els resultats van demostrar que l’extracte de pinyol de raïm té un efecte antioxidant i antiinflamatori
Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona
Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona | Gremi de Restauració de Barcelona
Sergi Cortés | 1 comentari
El director del Gremi de Restauració de Barcelona demana un pla de xoc urgent als governs
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Qui diu que l'hivern no és època de vins blancs? | En Xavi Ayala ens recomana cinc propostes úniques que oscil·len entre els 9 i els 59 euros.
Imatge il·lustrativa
El celler va signar al juliol un conveni de col·laboració amb el Grup d’Inserció Laboral Entrem i en va fer el vi Curiós Solidari
Imatge il·lustrativa
L’aportació és la suma de l’esforç de la cooperativa i els seus socis, col·laboradors i clients | Covides ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació de La Marató
Imatge il·lustrativa
Promogut per The World Travel & Tourism Council, i gestionat per Turisme de Barcelona, el segell reconeix els protocols de viatge segur a escala mundial.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La DO Terra Alta vol fer també una crida a aquells que comencen a patir aquesta pressió als seus territoris per unir esforços en una lluita comuna
Aplicació biodinàmica a un raïm d'El Vinyet.
Aplicació biodinàmica a un raïm d'El Vinyet. | La Gravera
Ruth Troyano | 1 comentari
Pilar Salillas, enòloga de La Gravera; "aquest és el miracle meravellós de la natura, que ens dona coses diferents i poden ser extraordinàries sense haver de ser perfectes"...
Imatge il·lustrativa
Més de 200 empreses emergents han presentat projectes de solucions innovadores per impulsar el negoci de bars i restaurants
Imatge il·lustrativa
Defensen "les energies renovables basades en un model de planificació responsable".
Imatge il·lustrativa
L’associació serà la primera en acollir‐se a un Pla Territorial Agrari Específic en el marc de la Llei 3/2019, dels espais agraris, aprovada per la Generalitat de Catalunya el 17 de juny del 2019