coronavirus

Un dels viròlegs més prestigiosos d'Alemanya pronostica quan hi haurà vacuna per a nens

Christian Drosten adverteix del risc de declarar la pandèmia per superada abans d'hora

per NacióDigital , Barcelona, 5 de febrer de 2021 a les 19:40 |
Imatge d'arxiu de la tornada a l'escola. | Pilar Màrquez Ambròs
Tots els experts insisteixen que cal mantenir la guàrdia alta per prevenir contagis de Covid-19 fins al moment en què hi hagi un percentatge alt de la població vacunat. La campanya d'immunització que va arrencar a finals de desembre tot just comença, i en el cas de Catalunya la setmana vinent començarà la vacunació del personal essencial, alhora que s'acaba d'immunitzar el personal sanitari i els usuaris i treballadors de les residències.

Però no totes les vacunes serveixen per tota la població. La d'AstraZeneca, per exemple, no està recomanada per a menors de 65 anys perquè no hi ha estudis clínics que puguin provar-ne l'eficàcia en aquest segment d'edat, a Espanya el Ministeri de Sanitat ha decidit que només s'injectarà a persones menors de 55 anys.


Una de les grans incògnites és quan es vacunarà els menors, un grup que a l'inici de la pandèmia es va témer que propagués la infecció i que posteriorment es va comprovar que no tenia una gran incidència en la transmissió del coronavirus. Fins ara no s'ha descobert una vacuna específica per a nens, però això no significa que no hagi d'arribar.


El viròleg alemany Christian Drosten, un dels més prestigiosos del país, ha explicat en un podcast que mentre els menors no estiguin vacunats hi haurà "un gran nombre de contagis entre ells" i ha previst que el fàrmac per protegir els nens arribarà a la tardor. Si bé, com ha apuntat, els nens no són impulsors de la infecció, com sí passa amb la grip, fins que no estiguin vacunats no s'aconseguirà una autèntica immunització col·lectiva.

L'expert també s'ha referit al procés de vacunació a Alemanya, que assegura que avança "molt millor" del que creia fa dies, i fins i tot s'atreveix a pronosticar quants ciutadans del país estaran immunitzats quan arribi l'estiu.



En seran 50 milions, si bé Drosten ha evitat llançar les campanes al vol perquè fins que no es vacunin els ciutadans d'entre 40 i 60 anys encara hi haurà un volum significatiu de contagis. Segons el viròleg, seria una errada declarar la fi de la pandèmia per Setmana Santa.

Altres notícies que et poden interessar






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació