coronavirus

Un medicament que ja s'utilitza en altres malalties redueix l'estança a l'UCI en pacients de Covid

Una investigació conclou que la colquicina combat eficaçment la falta d'oxigen

per NacióDigital , 6 de febrer de 2021 a les 12:53 |
Un medicament comú que s'utilitza per tractar la gota, la colquicina, ajuda a combatre la falta d'oxigen en pacients de Covid-19 i de retruc, escurça l'estança a l'hospital. Així ho revela un assaig d'uns investigadors brasilers publicat per la revista RMD OPEN.

Tot i l'èxit del fàrmac, els autors de l'estudi no han estat capaços de confirmar si pot reduir el risc de mort i de patir patologies severes derivades del coronavirus. Tot i això, recomanen aplicar-lo en pacients positius, siguin quins siguin els seus símptomes.


72 persones ingressades per Covid-19 van participar en la investigació. A 36 se'ls va aplicar colquicina, a part del tractament habitual, i a l'altra meitat, el mateix tractament, i amb placebo en comptes de colquicina. De mitjana, el primer grup va necessitar quatre dies de respirador i set dies d'hospitalització, i el segon, sis dies d'oxigen artificial i nou dies d'ingrés.

A banda dels efectes positius de la colquicina en pacients de coronavirus, no es van registrar efectes secundaris greus, com problemes cardíacs o immunològics, com sí que passa amb altres medicaments diagnosticats habitualment. La seva aplicació, afegeixen, "redueix els costos de l'atenció mèdica", ja que es tracta d'un fàrmac "barat".


Altres notícies que et poden interessar






 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació