diumenge, 7 de febrer de 2021

Un grup de científics va ensenyar a uns espinacs a detectar explosius i enviar correus electrònics

Les xarxes socials es van revolucionar el dimarts després que Euronews recuperés un estudi de 2016 sobre científics que "ensenyen" a les plantes d'espinacs a detectar explosius i enviar correus electrònics.


espinacs

Plat d'espinacs amb formatge


L'estudi, titulat "Detecció nitroaromática i comunicació infraroja de plantes de tipus salvatge que utilitzen nanobiónicos de plantes", es va publicar originalment a la revista Nature Materials. La nanobiónica vegetal es refereix a la pràctica científica d'alterar plantes amb partícules extremadament petites per donar-los noves habilitats.


En l'estudi, investigadors de l'MIT i la Universitat de Califòrnia, Riverside, van incrustar petits sensors fets de nanotubs de carboni en fulles d'espinacs perquè poguessin detectar compostos nitroaromàtics, que sovint es troben en explosius. Una vegada que les arrels van entrar en contacte amb aquests compostos, els sensors en les fulles van emetre un senyal fluorescent que va ser detectada per una càmera infraroja connectada a una petita ordinador que va enviar als investigadors un avís per correu electrònic.


"Les plantes són molt bons químics analítics", va dir a Euronews Michael Strano, de MIT, un dels autors darrere de l'estudi. "Tenen una extensa xarxa d'arrels a terra, estan constantment prenent mostres d'aigua subterrània i tenen una forma de autoalimentar el transport d'aquesta aigua cap a les fulles".


Strano ha afegit que les plantes ja podrien detectar sequeres imminents, així com canvis subtils a terra i l'aigua, i la investigació nanobiónica de plantes podria ser extremadament útil en un futur proper per detectar contaminants i combatre els canvis ambientals.


Encara que l'estudi es va realitzar en 2016, la "espinacs" i el "correu electrònic" van començar a ser tendència a les xarxes socials dimarts quan el ressorgiment d'Euronews de el poder de les plantes es va tornar viral.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH