diumenge, 7 de febrer de 2021

Andorra registra el nivell més alt de pols en suspensió "des que es tenen dades"

|

Vista d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany

Andorra la Vella (EP)


Andorra ha registrat el matí d'aquest dissabte un nivell de partícules PM10 de 979 micrograms per metre cúbic, el més alt "des que es tenen dades".


Aquest valor "duplica" l'anterior rècord --registrat el 11 de desembre de 2009--, tot i que ja ha començat a disminuir des de la seva pic a les 10 hores, informa el Govern en un comunicat.


L'alta presència de pols en suspensió es deu a una "intrusió de massa d'aire africana": durant la nit, ha plogut feblement, i les gotes han ajudat a dipositar la pols en suspensió.


El servei meteorològic d'Andorra avisa que aquest episodi pot repetir-se de forma més feble durant la tarda i nit de dissabte, de manera que el Govern recomana a les persones de risc moderar l'activitat a l'aire lliure.


A partir de diumenge, s'espera un canvi en la direcció de vent que ajudi a reduir encara més el nivell d'aquestes partícules.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH