Al BAXI Manresa se li fonen els ploms contra el Gran Canaria (83-77)

L'equip de Pedro Martínez no ha sabut mantenir avantatges superiors als deu punts

per Xavier Sucarrats , 6 de febrer de 2021 a les 20:13 |
Rafa Martínez ha estat un dels jugadors destacats del BAXI Manresa | F. Robledano
El BAXI Manresa ha ofert una magnífica imatge fins al tram final del tercer quart. En aquells instants, els de Pedro Martínez dominaven 46-58. Les baixes per lesió no restaven competitivitat als bagencs. Però en aquell moment, el partit ha canviat com un mitjó. L'equip manresà ha deixat de produir mentre que l'Herbalife Gran Canaria ha jugat amb més fluïdesa. L'inici del darrer període ha marcat de forma decisiva el signe del partit. Per primer cop, el BAXI Manresa suma tres derrotes seguides.

Jonatahan Tabu, Makay Mason, Juan Pablo Vaulet, Seth Hinrichs i Scott Eatherton han estat els cinc titulars del BAXI Manresa. L'Herbalife Gran Canaria ha sortit amb AJ Slaughter, Tomas Dimsa, Javier Beirán, John Shurma i Oleg Balcerowski. Els manresans han començat encertats en defensa i atac (0-8, minut 3). Els locals han volgut reaccionar amb cinc punts seguits. Insuficient per atemorir un BAXI Manresa que seguia entonat. Els jugadors bagencs complien un de les peticions que sempre els fa el seu tècnic: passar-se bé la pilota. El joc era molt coral i els manresans buscaven sempre l'home més ben col·locat. Fins que no s'havien jugat gairebé sis minuts el BAXI Manresa no ha errat cap llançament de camp (5-15, minut 6). Un nou parcial de 5-0 pels canaris ha estat respost per quatre punts seguits de Yankuba Sima. L'Herbalife Gran Canaria no trobava com revertir el ritme de partit. Rafa Martínez i Dani Garcia eren valents en les seves accions i trobaven el premi de la cistella. El primer quart acabava amb un clar avantatge per l'equip de Pedro Martínez (14-25).

Després d'unes accions sense moviments al marcador, Garcia ha anotat de tres. El tir exterior ha estat important perquè poc després Deividas Dulkys també convertia un nou triple. Aquí ha acabat l'encert del BAXI Manresa durant força estona. Set punts seguits de Sean Kilpatrick i tres més de John Shurna culminaven un parcial de 10-0 que igualava molt les coses (28-31, minut 15). Pedro Martínez s'ha vist obligat a demanar minut i hi ha aprofitat per donar els primers minuts a Martynas Sajus. La remuntada local, però, no s'ha aturat fins que Kilpatrick ha empatat a 31. Els bagencs han aguantat totes les envestides locals quan pitjor era l'escenari. Rafa Martínez ha sumat set punts seguits per mantenir el seu equip al capdavant al descans (37-41).

La sortida de la segona part podia ser clau per decidir el signe del partit. Els manresans n'han fet una de bona i una de dolenta. La bona, un 2+1 d'Eatherton. La dolenta, la quarta personal de Mason. L'escorta marxava ràpidament a la banqueta i al seu lloc tornava Rafa Martínez. Els compassos inicials recordaven en part el començament de partit. Sense ser tant superior, El BAXI Manresa dominava el ritme (39-48, minut 22). L'Herbalife Gran Canaria no es rendia. Però l'encert tornava a ser bagenc. Rafa Martínez i Jonathan Tabu ho feien des de més enllà dels 6,75. Molts minuts després els de Pedro Martínez gaudien novament de més de deu punts al seu favor. Però igual que al segon quart, quan pitjor tenien les coses l'equip de Las Palmas ha protagonitzat una nova reacció. Un parcial de 10-0 tornava a igualar la situació. Sima ha trencat el parcial des del punts de personal (56-9, minut 30).

L'Herbalife Gran Canaria s'ha avançat només començar el darrer període. El BAXI Manresa ha perdut la pilota als tres primers atacs mentre que els locals trenaven bones jugades. El parcial acumulat ha arribat al 17-1. No obstant, el pitjor per al quadre bagenc era el canvi de dinàmica (63-59, minut 32). Makay Mason era eliminat i Rafa Martínez sortia novament. Però ningú era capaç de capgirar un panorama cada cop més negre. Beirán assumia la responsabilitat del deu equip i volia sentenciar (75-65, minut 36). La victòria manresana quedava ja a l'heroica. Poc a poc, el BAXI Manresa s'ha anat apropant. Dos tirs lliures de Tabu situaven el 80-77 a manca de 32 segons. Sense Vaulet que poc abans queia lesionat. Andrew Albicy desaprofitava l'ocasió de sentenciar després de fallar des del punt de personal. Tabu tornava el regal i era incapaç de servir en pista contrària. Ha estat la darrera oportunitat. Matt Costello hi ha posat el punt final (83-77).

Incidències: Carlos Peruga, Javier Torres i Carlos Merino han estat els àrbitres del partit. Eulis Báez ha tornat a l'equip tot i que a la prèvia Pedro Martínez va anunciar que el BAXI Manresa no recuperava cap dels jugadors lesionats. El dominicà no ha jugat.